Don Powell fylder 70 år

cop103 George Michael i Boxen Herning. R¯d L¯ber.: Slade trommeslager Don Powell med fru. (Foto: Henning Bagger/SCANPIX DANMARK 2011)
Foto: Henning Bagger/Scanpix Denmark

Don Powell fylder 70 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 Lørdag den 10. september kan en af bandet Slades grundlæggere, trommeslager Don Powell, fejre sin 70-års fødselsdag.

En af de største succeser inden for 70'ernes glam-rock-musik var det britiske firemandsorkester Slade. Bandet leverede en lang række hits til toppen af hitlisterne verden over.

Selv hvis man ikke har været til Slade, så kan de fleste om ikke andet sikkert synge med på omkvædet til ørehængeren "Far, Far Away".

Don Powell er vokset op i Wolverhampton, hvor han mødte forsanger Noddy Holder, bassist Jimmy Lea og guitaristen Dave Hill. Sammen udgjorde de i 1966 bandet, der tre år senere kom til at hedde Slade.

I 1991 gik bandet i opløsning, men to år senere fandt Don Powell atter sammen med Dave Hill i bandet Slade II, der i 1997 igen kom til at hedde Slade. Bandet er stadig aktiv og kan opleves rundt omkring i Europa.

Den 12. november spiller Slade for eksempel til Næstved Glam Rock Festival, og allerede den 1. oktober spiller bandet på Fuglsøcentret på Djursland.

Det er ikke langt fra den engelske trommeslagers hjem. Don Powell bor i dag i Silkeborg sammen med sin danske kone Hanne.

I 1973 var Don Powell involveret i et alvorligt biluheld, der resulterede i, at han siden har måttet leve med stort hukommelsesbesvær. Det til trods udgav trommeslageren i 2010 sammen med den danske forfatter Lise Lyng Falkenberg bogen "Look Wot I Dun" om sit liv med Slade.

Don Powell og Slade opnåede at have 24 sange på den britiske Top 40-liste. Seks af dem strøg helt til tops på listen.

Bandet har blandt andet solgt seks guldalbummer i England, hvilket vil sige, at de alle har solgt over 100.000 eksemplarer, mens en enkelt single har opnået platin for at være solgt i en million eksemplarer.

Trommeslageren, der var kendt som en hardhitter, planlægger at holde sin 70-års fødselsdag dér, hvor hele rockeventyret startede, nemlig i Wolverhampton sammen med sin familie. (ritzau)

Don Powell fylder 70 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce