Don Ø ude

Flemming Østergaard - også kendt som Don Ø - har tilbudt at trække sig som bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment i forbindelse med selskabets blodrøde regnskabstal. Det afslører han over for DR Nyheder. (Jens Dige/POLFOTO/arkiv)
Foto: DIGE JENS/POLFOTO

Don Ø ude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

i stormvejr Portræt

Den kendte chef får stækket vingerne efter kæmpeunderskud i Parken Sport & Entertainment A/S

På Parkens græstæppe scorede FCK-spillerne mod Randers FC tre gode point til kontoen i søndags, men i samme åndedrag er der meldt stormstyrke over økonomien i Parken Sport & Entertainment.

Milliardkoncernens ukronede boss, den karismatiske bestyrelsesformand Flemming Østergaard med det registrerede kælenavn Don Ø, kan derfor finde en lille smule trøst i Superligaens pointstilling, når han har nærlæst avisernes kurslister.

Med udsigt til et underskud i Parken på 254 mio. kr. i år og et endnu større tab næste år, står Parken-aktierne til store investor-klø på børsen.

Den 66-årige Don Ø er hermed kommet i skudlinjen fra flere sider.

Aktieugebrevet siger kort og godt, at "Parken-aktien er en aktie, man generelt bør holde sig fra. Børsværdien er i dag 980 mill. kr., og aktuelt anser vi en børsværdi svarende til indre værdi på 312 mio.kr. for at være en optimistisk værdiansættelse," hedder det i Aktieugebrevet.

Samtidig kan Don Ø se sig skældt huden fuld i avisernes debatspalter i disse dage. Han beskyldes for at lide af storhedsvanvid bl.a. ved at sikre sig en løn på 25 mio.kr. over tre år. Og fra flere tilskuere i Parken klages der over, at han lader billetprisen stige, mens servicen daler.

Flemming Østergaard selv er godt sur over de økonomiske dommedagsprofetier, der afsiges over hans koncern, og han føler sig udsat for den berømte Jantelov.

- Folk elsker, når det går skidt for ham dér geniet, der tror, han kan gå på vandet. Fakta er bare, at vi har støtte fra alle sider, siger han til Jyllands-Posten.

Han har dog lyttet så meget til kritikken, at han på to områder justerer sin taktik som mægtig bestyrelsesformand. Dels tilbyder han at sænke sit honorar, dels vil han fremover udelukkende passe sin formandpost og ikke løse andre opgaver for koncernen.

-Han har tydeligvis fået stækket vingerne, og det trænger han til, siger sportsøkonom Troels Troelsen fra Copenhagen Business School.

Det økonomiske uvejr og de manglende resultater i europæisk fodbold for koncernens flagskib, FCK-truppen, er Don Ø’s hidtil største krise i chefstolen.

Den bank- og handelsuddannede Flemming Østergaard blev ansat i Parken Sport & Entertainment i 1997, og var de følgende fem år administrerende direktør. I 2002 blev han bestyrelsesformand, og han har i disse år udvidet og udviklet den børsnoterede koncerns aktiviteter til ejendomme, feriekomplekset Lalandia i Billund og Fitness.dk.

Selv en Don Ø har ikke kunne modstå finanskrisen, som nu skyller ind over hans store kontor i Parken. Den daglige læsning af kurs­listerne gør ikke hans humør og sprudlende temperament bedre, og på sportssiderne må han samtidig se sit hjertensbarn, FCK, sat i skyggen af de stribede fynboer fra OB.

Don Ø ude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce