Dødsfald


Dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bertha Rasmussen, Plejecentret Humlehaven, Nr. Lyndelse, 97 år.

Lillian Smaakjær, Næsby, Odense N, 72 år.

Lissy Kirstine Nielsen, Nr. Broby, tidligere Ståby Maskinstation, 79 år.

Hans Leo Madsen, Odense SV, 81 år.

Karen Gudrun Stevnsmose, Aasum, Odense, 95 år.

Kirsten Schmidt, Hjallese, Odense, 66 år.

Kaj Peder Larsen, Nr. Søby, 51 år.

Inge Hansen, Eskelundsvej ved Asperup, 75 år.

Inge Hansen drev sammen med sin mand Tage Hansen i en årrække det tidligere TH Møbler i Middelfart.

Marta Dortea Kær Jæger, Tornbjerg, Odense SØ, 67 år.

Hun var i flere end 25 år ansat ved Odense Kommune. Hun begyndte som rengøringsassistent på Rosengårdskolen, da den blev bygget, og efter 15 år blev hun ansat som kantinemedhjælper ved Odense Kommunes Kursuscenter.

I fritiden var Martha Dortea Kær Jæger optaget af bl.a. forbrugeroplysning, og hun var formand for butiksbestyrelsen i det daværende varehus Obs i Rosengårdcentret.

Fhv. snedkermester K.G. Rasmussen, Nyborg, 82 år.

Gitte Brøndsted, New Zealand, 45 år.

Dina Svendsen, Otterup, 88 år.

Karen Syrik, Odense C, 82 år.

Helga Jørgensen, Svanninge, 81 år.

Helga Jørgensen, der stammede fra Svanninge, blev som ung gift med Jørgen Jørgensen fra Horne, og parret bosatte sig i Horne, men flyttede senere til Svanninge. Helga Jørgensen passede et ishus, og senere havde hun beskæftigelse som rengøringsassistent på Svanninge Skole. Hun mistede sin mand allerede i 1982.

Læge Elsebeth Hartling, 90 år.

Elsebeth Hartling var gift med tidligere statsminister og flygtningehøjkommissær Poul Hartling.

Hun virkede en periode som praktiserende læge i Hellerup, men efter at være blevet gift med den unge præst Poul Hartling valgte hun at hellige sig hjemmet og deres fire børn. Elsebeth Hartling prøvede at være præstekone, udenrigsministerfrue og statsministerfrue, inden hun flyttede med Poul Hartling til Schweiz, hvor han var blevet FN's flygtningehøjkommissær. Poul Hartling døde den 30. april 2000.

MINDEORD

Af Henrik B. Hoffmeyer

lektor og formand for BY og LAND, Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, der skriver om fhv. studie- lektor og redaktør, mag.art. Klaus Eggers Hansen, Haderslev:

Klaus Eggers har i mange år været en af drivkræfterne i det folkelige arbejde med bygningskulturen i Danmark. En ildsjæl, der overkom det utrolige.

Fra 1961 til 1995 var han ansat på Haderslev Statsseminarium. Fynboen, der havde været i hovedstaden, blev rodfast i Sønderjylland.

På nordsiden af Haderslev Fjord fandt han sig et dejligt, gammelt hus, som han siden har vedligeholdt og forsømt på forbilledlig vis: Hellere gøre lidt og rigtigt end styrte til med de statusbefordrende "forbedringer".

Haderslevs bygningsskat trængte til en forkæmper, så Klaus Eggers blev formand for Selskabet til Bevarelse af Gamle Bygninger i Haderslev fra 1970 til 1990. 52 huse blev fredet i Haderslev by i denne periode.

Han var primus motor ved restaureringen af flere væsentlige bygninger i byen og kastede sig over restaureringen af Sillerup Mølle. I 1998 kronedes de mange års arbejde med fredning af møllen.

Et fuldtidsjob, et gammelt hus, redning af Haderslevs historiske bymidte og en mølle var ikke nok for dette utroligt arbejdsomme menneske, der mente, at Sammenslutningen for Bygnings- og Landskabskultur skulle have et ordentligt medlemsblad. Det lykkedes i 1985, og indtil august 2000 stod Klaus Eggers Hansen for 50 numre af dette blad, reelt som den, der sørgede for næsten alt.

Det var unægtelig velfortjent, at han i 1991 blev tildelt formidlingsdelen af Nykredits arkitekturpris for sin indsats som redaktør af "BY og LAND". Han var en sprogets mester, en engageret, folkelig formidler.

MINDEORD

Af Helmut B. Nielsen

Skibhusvej 43, Odense C.

Min kære lille veninde Sigrid Holmegård har efter lang tids sygdom endelig fået fred.

Hun var så glad, så god og kær. Nu er hun ikke mere mig nær.

Et hjerte af guld er gået i stå, to flittige hænder ligeså.

Æret være hendes minde!

Dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce