Dødsfald


Dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik Krogh Andersen, Odense M, 85 år.

Erik Andersen stammede fra Håstrup ved Faaborg.

Kathrine Petersen, Assens, 75 år.

Tidligere postbud Hans Jensen, Ørsted, Glamsbjerg, 74 år.

Forhenværende gartner Svend Aage Jensen, Odense C, 75 år.

Rosa Flintegaard Hansen, Vollsmose, Odense NØ, 81 år.

Tidligere sygehjælper Else West Petersen, Assens, 80 år.

Niels Hofman Laursen, Frederiksberg, 59 år.

Birthe Damkjær Kusmiak, Svendborg, 77 år.

Birthe D. Kusmiak var født i Århus. Hun voksede op på Ærø og kom som ung til at arbejde i køkkenet på det daværende Hotel Phønix i Frederiksgade, Svendborg. I 1947 blev hun gift med Rudolf Kusmiak.

Parret boede en tid i Ollerup og flyttede siden til Svendborg, hvor han døde for otte år siden. I 22 år havde Birthe D. Kusmiak hjemmearbejde for Kotillonfabrikken.

Elisabeth Nielsen, Svendborg, 99 år.

Fra 1939 arbejdede hun i flere når på Fjerkræslagteriet, hvor hun en tid var tillidskvinde. Hun blev engageret medlem i Kvindeligt Arbejderforbunds bestyrelse i Svendborg.

Senere arbejdede hun for Pensionistforeningen. Arbejdet gjorde hende til æresmedlem.

Inge Hansen, Tved, Svendborg, 62 år.

Inge Hansen var født i Svendborg og blev i Kais Magasin udlært som ekspeditrice. Senere ledede hun børneafdelingen i det daværende Schou Epa og kom derfra til et job ved Nordskov Sko. hvor hun måtte stoppe i 1985 på grund af svigtende helbred.

Bogtrykker, direktør Leif Hartwell, København, som var Dansk Arbejdsgiverforenings formand fra 1970 til 1977, er død, 86 år.

Han huskes bedst i offentligheden som med- og modspiller til LO's formand Thomas Nielsen i 1970'erne.

Leif Hartwell blev som kun 29-årig teknisk leder af Fr. G. Knudtzons Bogtrykkeri A/S og siden ejer af virksomheden samt søsterfirmaet Axelholm A/S.

I 1964 blev Leif Hartwell af kolleger overtalt til at overtage formandsposten i Københavns Bogtrykkerforening og De Grafiske Fags Sammenslutning. Allerede samme år fik han en plads i Dansk Arbejdsgiverforenings hovedbestyrelse og forretningsudvalg.

mindeord

Af Nils Mogensen Svalebøg,

Thygesensvej 6, Krogsbølle

På sommerens smukkeste dag slukkedes livet for en god ven. Lystfiskeriets grand old man, den legendariske kunstmaler og forfatter Svend Saabye fik fred efter et langt og lykkeligt liv.

Livet igennem gik maleri og fiskeri hånd i hånd. Men Saabye fandt også tid til at skrive om sit fiskeri og mestrede pennen. I den karske, jyske, natur fandt Saabye et fristed ved Omme Å. Her byggede han en fiskehytte og samlede oplysninger om fisk, fluer og insekter. Den selverhvervede viden udmøntede sig i en lang række artikler skrevet til bladet Jæger og Fisker.

"At berette hører med til at være fisker. Ingen kan leve et sandt fiskerliv uden at måtte dele sit hjertes overflod på oplevelser med andre...".

Sådan skrev Svend Saabye i sin bog Lystfiskerliv, der udkom første gang i 1957. Og Saabye forstod så sandelig at berette om sine oplevelser med fiskestangen. I dag er bogen en klassiker, kendt og elsket af lystfiskere og bogelskere i Danmark - og en stor del andre lande, for den sags skyld.

Selv kæmpede Saabye indædt for at bevare den danske natur i de år, hvor åer blev rettet ud, dambrug sugede åerne tomme for vand og alskens skidt blev udledt i naturen.

Det var en ulige kamp. Svend Saabyes fiskehytte ligger stadig ved Omme Å, men åen neden for og fiskeriet er for længst ødelagt.

Vi, der fik lov til at komme ind i Saabyes verden som venner er taknemmelige. Svend Saabye var en vidende mand, og en glimrende beretter. Et retfærdigt menneske en lun og oprigtig ven.

Svend Saabye fik et langt liv ¿ og døde mæt på fiskeri. Et stort menneske har forladt os, men dybe spor står tilbage. Ånden vil leve videre i de ord ,Saabye skrev, og de billeder, han malede gennem et langt og lykkeligt liv.

Æret være Svend Saabyes minde.

Af Ib Lund Jensen,

Rs. Nielsensvej 27, Søndersø, på vegne af alle spillere i Søndersø Boldklub

Det var med stor sorg, vi alle i Søndersø Boldklub modtog meddelelsen om Søren Lund Clausens tragiske død ved en busulykke i Tyskland.

Søren har siden sine tidligste drengeår været en aktiv og meget dygtig fodboldspiller på de forskellige ungdomshold. De seneste år har Søren været en vigtig spiller på Søndersøs serie 3 hold, hvor han via sine tekniske færdigheder og forståelse for spillet har gjort en forskel i mange kampe.

Han har med sit glade og altid venlige og imødekommende væsen været et stort aktiv for sammenholdet og hele det sociale liv i klubben.

Nu står vi alle helt ufor-stående for, at vi ikke mere skal se Søren iblandt os. Det gør ondt. En stor trøst er det dog, at vi igennem årene har fået lov at kende Søren, og at vi derfor har alle de gode minder om en rigtig god kammerat at leve videre på.

Alle vore tanker og medfølelse går i denne stund til Sørens forældre, kæreste og øvrige familie, som har lidt et uerstatteligt tab ved Sørens død.

Æret være Sørens minde.

Dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce