Dødsfald


Dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Johanne Hansen, Odense V, 92 år.

Joyce Lilian Deeks, Odense SV, 77 år.

Stig Viktor Nielsen, Odense C, 48 år.

Forhenværende vægter Ove Schmidt, Glamsbjerg, 68 år.

Lagerekspedient Carsten Ejersbo Hansen, Odense S, 52 år.

Syerske Gudrun Poulsen, Odense C, 84 år.

Tidligere købmand Paul Sørensen, Odense C, 84 år.

Petra Hagelskjær Nielsen, Odense, 79 år.

Asger Ole Espersen, Odense M, 55 år.

Journalist Frode Jørgensen, Rudkøbing, 77 år.

Frode Jørgensen var fra Tranekær, hvor hans far var cykelsmed. Selv stod hans hu oprindelig til bogens verden, og han blev boghandlerlærling i Rudkøbing. Sideløbende skrev hans sportsreferater til Langelands Folkeblad, men først efter en snes år blev han for alvor tændt af journalistikken. Derefter blev det til en lang løbebane inden for den lokale presse, både Langelands Folkeblad og siden Langelands Avis (Fyns Amts Avis). Han fortsatte sine skriverier om stort og småt på Langeland til et godt stykke efter pensionsalderen.

Frode Jørgensen havde sin helt specielle stil og fortalte i sine artikler og ikke mindst mærkedags-interviews direkte, venligt og underholdende.

Hans sans for humor, fest og farver kom også til udtryk som både skuespiller og forfatter ved de årlige sommerrevyer

Cand. polyt Aase Boas Skov, Odense C, tidligere Tårnby, Amager, 75 år.

Åse Boas Skov var i 36 år gift med Erik Skov, som døde i 1988.

Hun var uddannet kemiingeniør og var tidligere afdelingsleder på Statsprøveanstalten (senere Force). I 1987 modtog hun Ridderkorset.

Efter et rigt arbejdsliv blev hun pensioneret i 1996. Den genfundne fritid brugte hun på at være mormor, på rejser, teater og på politisk arbejde. Hun var leder af Dansk Kvindesamfunds rådgivning, bestyrelsesmedlem i Kvindernes Bygning og i Kvindernes Ulandsudvalg.

MINDEORD

Af Uffe Ellemann-Jensen

Sundvænget 50, Hellerup

"Lykkelige Omstændigheder medførte, at jeg tidligt lærte Havets Dyr og Fisk at kende paa en Maade, de fleste Drenge vilde misunde mig", skrev Svend Saabye i "Lystfiskerliv". Nu er Svend Saabyes eget lystfiskerliv slut, efter 91 rige år.

Han skrev sin bog for et halvt århundrede siden, men den er den dag i dag en berigelse for de mange, som glæder sig over naturen og dens mangfoldighed. Han var miljøforkæmper længe før nogen kendte ordet. Hans bøger og malerier, freskoer, akvareller og tegninger har skabt glæde over hele verden. For maleren, tegneren, forfatteren, naturmennesket Svend Saabye var tidløs.

Det var en berigelse at møde den tweedklædte gentleman, når han med piben skruet fast i mundvigen svingede sine fluer over vandene, enten i en lakseelv i det elskede Norge, eller en stille jysk å. Han var aktiv med fiskestang og malerpensel, indtil sygdommen ramte ham for få år siden.

Det passede ham ikke at være inaktiv, men han havde selv skrevet varmt om "Fiskerens milde Ro overfor Skæbnen". Og så kunne han sidde i stuen og mindes de mange fisk, der var fanget - og dem, der var hoppet af. Som han sagde: "Fiskere er taalmodige og tolerante, og det til Trods for, at vores Sanddruhed saa ofte drages i Tvivl. De ydmyge imellem os vænner sig til at underdrive, mens de oprigtigt sandhedskærlige overdriver i Bevidsthed om, at kun en Brøkdel af en Fiskerhistorie vil blive troet".

Svend Saabye vil blive mindet for sit varme og lyse sind og den kærlighed til naturen, han så gerne delte med andre.

Dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce