Dødsfald

Rosa Jørgensen

Dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rosa Jørgensen,

Svendborg

I en alder af 88 år er Rosa Jørgensen, Bryghuset, Svendborg, død. Hun var født i »Søro« i Lille Strandhuse i Svendborg som den yngste i en børneflok på syv. Hendes far var fisker, og efter endt skolegang kom Rosa ud at tjene og blev senere gift med kok og hovmester Oskar Lentz-Jørgensen, med hvem hun fik sønnen Henning, der døde for et års tid siden. Rosa Jørgensen var en arbejdsom kvinde, der kunne få noget fra hånden, og sammen med sin mand, der gik i land i 1939, overtog hun Middagssalen i Møllergade i Svendborg, som var et pensionat, hvor pensionærerne nød godt af ægteparrets kogekunst. De kom tidligt og fik morgenmad, en madpakke med til frokost og fandt igen ved aftenstide tilbage til Rosa for at få serveret den varme mad. Det var et job, der blev lagt mange arbejdstimer i, og i 1947 sagde ægteparret farvel til Middagssalen og købte Frugtcentralen i Møllergade i Svendborg, som ikke mindst takket været Rosa Jørgensens pertentlighed hurtigt blev omdannet til Svendborgs flotteste frugt- og grøntbutik, og samtidig også den hyggeligste at handle i, da Rosa Jørgensens dejlige humør ikke kunne undgå at smitte. Efter Oscar Jørgensens død solgte Rosa Jørgensen forretningen i Møllergade og fik job først i Svendborg Sparekasse og siden i Schou-Epa - nu Kvickly i Gerritsgade - hvor hun med sin smilende fremtoning og store hjælpsomhed blev værdsat af såvel kunder som kollegaer. Gennem Egernkoret lærte Rosa Jørgensen skovfoged Frits Iversen og hans kone at kende, og efter fru Iversens død fandt Rosa Jørgensen og Frits Iversen sammen og havde et dejligt otium i hans hus på Mosetoften i Svendborg, hvor døren altid stod åben for vejens børn, når de havde behov for bedsteforælderlig omsorg og opmærksomhed. Samme åbenhed og nærvær delte Rosa Jørgensen også gerne med sine børnebørn og oldebørn, og da hun efter Frits Iversens død flyttede på Bryghuset, blev hun hurtigt et naturligt midtpunkt for en kreds af beboere på stedet, som blev hendes gode venner. Rosa Jørgensen havde en sjælden evne til at sprede glæde og lys omkring sig, og selv de senere år, hvor et langt og hårdt arbejdsliv satte sine spor, kæmpede hun sin egen stædige kamp for at være en del af det gode liv, som hun elskede så højt.

Renee Bendt Albertsen, Marstal

Fhv. maskinmester Renee Bendt Albertsen, Mellemgade 3b, Marstal, er efter lang tids sygdom død, 63 år

Renee Albertsen var opvokset i Marstal og var fra barnsben fortrolig med hav og havn, hvor han færdedes hjemmevant, fra han var lille. Han blev født på Sommerlyst sammen med sin tvillingsøster Carmen, som han altid har haft et nært forhold til.

Efter skoletiden kom Renee Albertsen i lære som maskinarbejder på H. C. Christensens Skibsværft, og efter udstået læretid tog han maskinisteksamen i Svendborg. Så var han klar til at komme til søs, og hans første hyre var på carolineren N.O. Petersen. Senere var han maskinmester hos rederiet Elite i 21 år. Rederiet Kromann var det sidste sted, Renee Albertsen var forhyret, inden han gik på efterløn. Kort tid efter meldte sygdommen sig, og han måtte færdes på elscooter. Han tog sine daglige ture rundt på havnen, hvor han fik en god snak med sine mange venner. Renee Albertsen var populær i sin omgangskreds og kendt som en dygtig maskinmester. Han havde et godt humør, selv om sygdommen gav ham mange problemer. Han efterlader to søstre. Begravelsen er foregået i stilhed.

Dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce