Dødsfald


Dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ernst Christiansen, Faaborg, 63 år.

Frede Bruun, Vester Skerninge, 79 år.

Tidl. vikler på Thrige Titan Arne Rasmussen, Paarup, odense, 86 år.

Henning Jørgensen, Nørre Aaby, 87 år.

Else Ewelyn Larsen, Faaborg, 95 år.

Otto Winblad Pedersen, Odense S, 67 år.

Else Pedersen, Odense S, 87 år.

Augusta Rasmussen, Faldsled, 87 år.

Minna Svendsen, Odense SV, 96 år.

Viggo Petersen, Odense C, 96 år.

Hartvig Johannes Nielsen, Botofte, Langeland, 82 år.

Hartvig J. Nielsen var født på "Pæregård" ved Tranekær men kom tidligt med familien til Botofte.

Militærtiden bød blandt andet på en oplevelse i Marinen, da han var med i den berømte Pearyland-ekspedition med opmålinger på Grønlands østkyst. Senere arbejdede han på en maskinstation nær Esbjerg og var med ved etablering af det store Filsø-projekt.

Da han vendte hjem til Langeland, var han først ved Postvæsenet, siden vagtmand ved Tranekær Fyr, hvor han også drev lidt fiskeri. I fritiden var han mangeårigt medlem af Hjemmeværnet.

Johanne Kromann-Andersen, Rise, Ærø, 96 år.

Johanne Kromann-Andersen fik sproglig studentereksamen, og med latin som hovedfag blev hun senere underviser på skolerne i Bagsværd-området, hvor hun i mange år med sin mand, Johan, boede i Søborg.

I årenes løb var ægteparret på mange rejser rundt om i Europa og til familie i USA. Siden 1970 boede de igen på Ærø, hvor hun indtil pensionsalderen underviste i latin på Marstal Centralskole.

I 2001 mistede hun sin mand, men efterlader tre sønner, otte børnebørn og 13 oldebørn.

Tidligere overvismand, professor, dr.polit. Anders Ølgaard er død, 82 år.

I mere end 50 år prægede Anders Ølgaard den økonomisk-politiske debat i Danmark, og han havde ry for at kunne formidle viden, indsigt og idéer om økonomi, så enhver kunne forstå det, og på en måde, så det oven i købet blev stærkt underholdende. Og det gjorde han i årevis i radio, tv og kronikker.

Han begyndte sin karriere ved Københavns Universitet i 1962, da han blev konstitueret som professor i nationaløkonomi. Fire år efter blev han udnævnt til professor. Samme år - i 1966 - blev Anders Ølgaard vismand og dermed medlem af Det Økonomiske Råds formandsskab. Her sad han de næste tre år, og fra 1970 til 1976 var han formand for rådet - overvismand.

Han holdt sin sidste forelæsning på universitetet i 1996, men fortsatte i nogle år i bestyrelsen i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, hvor han var udpeget af finansministeren.

Ølgaard var stærk tilhænger af, at Danmark skulle deltage i det europæiske samarbejde i EF og senere EU. Men han var modstander af indførelsen af en fælles valuta i Europa, som han mente var en chancesejlads. Han lagde heller ikke skjul på, at den danske EU-debat efter hans mening handlede alt for meget om flæskepriser og økonomiske fordele. For ham var de store fordele politiske.

Dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce