Direktør Poul Erik Pedersen fylder 75 år


Direktør Poul Erik Pedersen fylder 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør Poul Erik Pedersen, Promenadebyen 2, Odense C, fylder 75 år torsdag den 8. juni.

Poul Erik Pedersen er bagermestersøn fra Faaborg.

I 1961 blev han student fra Rungsted Statsskole, og efter en tid ved militæret begyndte han at læse statskundskab ved Københavns Universitet og kunne i 1970 kalde sig cand.polit.

Han kom til Dansk Arbejdsgiverforening allerede året efter, og siden arbejdede han sig op i graderne.

Under Anker Jørgensens regeringstid i slutningen af 1970'erne var han med til at sikre massiv modstand mod planerne om Økonomisk Demokrati, og efterhånden blev han en meget kendt og vellidt figur på arbejdsgiversiden.

I 1987 var han med i de i dag meget anerkendte trepartsforhandlinger, som sikrede både arbejdsmarkedspensionerne og en fælles kamp for at forbedre virksomhedernes konkurrenceevne.

Det var dengang, DAs direktør hed Hans Skov Christensen, og han og Pedersen havde begge evnen til at udtale sig med en indsigt, der kunne bringe dem forrest i medierne.

Eksempelvis udtalte Poul Erik Pedersen, at understøttelsen på arbejdsmarkedet var så indviklet, at højst 10 mennesker i Danmark kunne forstå det. Han var samtidig stor fortaler for, at dagpengesystemet skulle være en ren forsikringsordning mellem arbejdsgivere og lønmodtagere, som staten ikke skulle medfinansiere.

Da Hans Skov Christensen forlod DA til fordel for det nye Dansk Industri, overtog Poul Erik Pedersen roret. Men det var et svækket DA, som havde mistet megen af sin fordoms styrke efter, at den nye industrigigant var blevet dannet.

Det var blevet vanskeligere for DA at holde sammen på tropperne, og under overenskomstforhandlingerne i 1995 brød det for alvor sammen, da transporten indgik sin egen aftale med det daværende SID uden at koordinere med de øvrige arbejdsgivere.

Skandalen betød, at Poul Erik Pedersen og den daværende formand, Niels Thygesen, måtte forlade DA. Måske det var den noget abrupte afsked, som fik Pedersen til at skifte hest. I hvert fald overtog han få måneder senere jobbet som vicedirektør på lønmodtagerside i Ledernes Hovedorganisation.

Udover fortsat engagement som direktør i A/S Saltbækvig, nyder han samværet med gamle venner i diverse netværk, årlige ture rundt i verden med sin hustru, senest næsten tre måneder i New Zealand og Hawaii.

Samværet med parrets to sønner og barnebarnet i London fylder og glæder ham meget. (Berlingske/Bo)

 

Direktør Poul Erik Pedersen fylder 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce