Det startede med en ny scooter til far

I dag er påhængsmotorerne mere driftsikre - og langt, langt større. Her ses Leif Larsen med en motor på 225 HK.

Det startede med en ny scooter til far

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVENDBORG: Livet er fyldt af tilfældigheder. Det må Leif Larsen, Leif Larsen Marine A/S på Håndværkervænget i Tved, sande. Torsdag fylder han 60 år - og kan se tilbage på en tilværelse, der har været og er fyldt af fritidsbåde og påhængsmotorer i Svendborgs ældste bådforhandling.

- Jeg gik egentlig og drømte om at blive elektriker. Min far skulle have en ny scooter. Jeg var med ham, og vi kom i så god snak med Bjarne Jacobsen, så det endte med, at jeg fik en læreplads, fortæller Leif Larsen.

Det var i 1966 og Bjarne Jacobsen drev sin fars firma, Aage Jacobsen, der forhandlede Vespa-scootere og også solgte lidt påhængsmotorer. Det var på Toldbodvej. Senere flyttede firmaet til Havnegade.

Lidt af hvert

- Jeg kom i handelslære, men jeg lavede lidt af hvert. Jeg købte ind, var sælger og blev såmænd også sat til at repaparere påhængsmotorer, husker Leif Larsen.

Det har han så beskæftiget sig med siden og har gjort sit til, at masser af mennesker kan få opfyldt deres behov for både og motorer til fornøjelse i fritiden.

I 1979 døde Bjarne Jacobsen, og Leif Larsen overtog sammen med to kolleger firmaet, der i 1983 flyttede til Dronningemaen og fik navnet Aage Jacobsens Marine.

- I løbet af 1980?erne kom der rigtig gang i salget af påhængsmotorer. Det var mest til folk, som i forvejen havde eller anden form for båd, de gerne ville have motoriseret. Det er noget andet i dag, da købes der en båd, hvortil der følger en påhængsmotor. Motorerne er blevet meget bedre. De er mere driftssikre og det har betydet meget, at fire takt - motorerne er udviklet, siger Leif Larsen.

Flest salg i verden

I 1990 brød han med sine to partnere og flyttede forretningen til Håndværkervænget i Tved. Her er der siden blevet købt til og udvidet.

Leif Larsen Marine A/S sælger i dag Yamaha motorer - og de canadiske Campion både. Svendborg-firmaet er det, som sælger flest af disse uden for USA og Canada. Der er til dato solgt 1200, hvilket vil sige 60 om året. De mest solgte både er fra 16 til 25 fod og kan transporteres på en trailer.

- Jo, det er da klart en fordel, da kunderne så ikke er afhængige af en fast bådplads, som de har svært ved at få her i Svendborg, siger Leif Larsen.

»Ikke så meget hestehandel«

Med et stort salg af både er Leif Larsen fortrøstningsfuld, hvis krisen skulle ramme bådbranchen. Der skal foretages service på de fartøjer, som er solgt.

- Avancen på nye både er presset en hel del. Den tid, da vi kunne give klækkelige rabatter, er forbi. Derfor er de opgivne priser reelle, og der er ikke så meget hestehandler i salget, og det er vel godt nok, siger Leif Larsen.

I dag er sønnen, Henrik Larsen, medindehaver i Leif Larsen Marine A/S, og det er svingersønnen, Kaare Kjærsgaard, også. Han er gift med Leif Larsens datter, Gitte.

Leif Larsen er gift med Margit Larsen, der er medhjælpende hustru i firmaet. Privat bor parret i Vesterrøn i Rantzausminde med plads til en Campion 682 i den lille havn lige uden for døren.

- Glæden ved at have båden til rådighed er næsten større end glæden ved at sejle i den. Arbejdet tager megen af min tid, men vi stikker da til søs fra tid til anden. Også på fisketure om vinteren. Jeg kan også lide at svømme og gå lange ture, siger den kommende 60-årige.

I anledning af Leif Larsens 60 års holdes der reception på Håndværkervænget 6, Tved, torsdag den 19. februar kl. 12-16.

Det startede med en ny scooter til far

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce