Det græske mirakel

Michael Dukakis med Kitty ved side på Demokraternes konvent i Boston i juli 2004.

Det græske mirakel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Dukakis, som nu fylder 75 år, søgte i 1988 at blive USA's præsident

Når den tidligere guvernør i Massachusetts Michael Dukakis i dag fylder 75 år, kan han se tilbage på et langt minderigt liv, hvor han dog ikke nåede at få opfyldt sin store drøm: At blive præsident i USA.

Han gjorde forsøget i 1988, da Ronald Reagan skulle forlade Det Hvide Hus. Blev nomineret som Demokraternes præsident-kandidat, førte en lang og hektisk valgkamp, og måtte se sig slået stort på målstregen af Reagans vicepræsident George Bush, som er far til den nuværende præsident.

I valgkampen blev den karismatiske Dukakis båret frem som "The Massachusetts Miracle", og ikke mindst de mange millioner immigranter fandt ham langt mere tiltalende end den stive, konservative oliemillionær George Herbert Bush.

Ved flere møder i Texas og Ohio oplevede denne artikels forfatter og det øvrige medrejsende pressekorps, at tusinder af særlig unge demokrater taktfast hyldede Dukakis som "Zorba the Clerk".

Han slog i sine taler på, at han selv havde immigrant-rødder, idet begge forældre var grækere, og at han ville kæmpe for, at alle borgere i USA skulle have lige rettigheder.

Hans mål og drømme led imidlertid skibbrud på valgdagen. Næsten 42 millioner stemte på ham, men det var langt fra nok til at slå republikaneren George Bush.

Efter nederlaget trak Michael Dukakis sig tilbage til sin fødestat Massachusetts, hvor han havde været guvernør siden 1983 i sin anden periode på posten. Han fortsatte som en meget populær guvernør frem til 1991, da han genoptog sin gamle stilling som professor i political science.

De senere år har han trukket et stort læs for de politiske græsrødder og sammen med sin kone Kitty var han i 2006 med til at støtte Deval Patrick i kampen om guvernørposten i Massachusetts.

Michael Dukakis nåede ikke at blive miraklet, som erobrede Det Hvide Hus, men en lille hædersplads i USA's nyere politiske historie har han dog fået. Med de tilsammen 12 år har han rekord som guvernør i Massachusetts, og han er kun den anden græsk-amerikanske guvernør i USA efter Spiro Agnew, som regerede i staten Maryland 1967-69.

Det græske mirakel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce