Det begyndte med et myggestik

Tegneren og musikeren Flemming Quist Møller fylder 75 år.

Det begyndte med et myggestik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flemming Quist Møller fylder 75 år fredag den 19. maj

En myg på en racercykel er lig med en cykelmyg.

"Cykelmyggen Egon", der elsker en hård spurt, har frydet børn og deres forældre gennem årtier.

Forfatteren og tegneren bag, Flemming Quist Møller, fortæller, at myggen med den gule førertrøje opstod tilfældigt, mens han sad med sin lille søn på skødet:

- Han havde fået et myggestik og for at underholde ham, så tegnede jeg en myg. En pludselig indskydelse fik mig til at sætte hjul på de lange ben. Jeg sagde, at det var en cykelmyg, hvilket fik ham til at grine højt.

En børnefortælling var født, og Flemming Quist Møller havde i 1967 fået et navn inden for børnelitteraturen. Få år efter slog han det yderligere fast med tegnefilmen "Bennys Badekar", som i dag er på Kulturministeriets kanonliste.

Cykelmyggen og Benny har gennem årene fået selskab af en række andre og mindst ligeså populære figurer. "Snuden", verdens mest fredelige og hemmelige dyr, har gået sin sejrsgang både i bøger og på film. Det samme har "Jungledyret Hugo", verdens sjældneste og mest nuttede dyr.

Men der er også blevet plads til meget mere i Flemming Quist Møllers liv. En uddannelse blev det aldrig til, for både gymnasiet og Kunsthåndværkerskolen forlod han i utide. Til gengæld kan han foruden tegner og forfatter tilføje musiker, skuespiller, instruktør og tilrettelægger til sin titelliste.

Særligt trommerne har haft en stor plads, i de unge år spillede han på barer og på sundbådene. Siden i musikgruppen Bazaar sammen med Anders Koppel og Peter Bastian, som for nylig døde.

Dertil kommer de Malende musikere, som foruden ham selv tæller blandt andre Franz Beckerlee, Erik Clausen og Troels Trier. Fra august og året ud udstiller de deres kunst landet rundt.

Og for lige at komme tilbage til cykelmyggen, så var det Carl Quist Møller, der sad på skødet. Han er siden gået i sin fars fodspor som blandt andet forfatter og ikke mindst som ophavsmand til tv-programmet "Løgnhalsen". (ritzau)

Det begyndte med et myggestik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce