Det altid veloplagte par

Parret Bente Kure på guitar og Leif Ernsten på harmonika.

Det altid veloplagte par

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man kan næppe forestille sig en vinterfestival i Strib uden Bente Kure og Leif Ernstsen

For 23 år siden satte radiomanden Allan Klitgaard sangeren Bente Kure og harmonikaspilleren Leif Ernstsen sammen for at forberede et radioprogram op til Skagen Festivalen.

Bente Kure spillede guitar til sine sange, men Klitgaard syntes, det lød lidt tyndt og foreslog derfor harmonikaen.

Den syntes Bente Kure så godt om, at hun inviterede Leif Ernstsen med til Skagen, hvor hun skulle spille på den store scene.

Siden har ingen af dem spurgt, om den anden ville være med. De har bare spillet sammen og dannet par privat.

De danner også det perfekte parløb, når Strib Vinter Festival for 20. gang afvikles i weekenden. Bente Kure er som veteranen fra festivalens start konferencier på den store scene, mens Leif Ernstsen tager sig af den lille scene.

Flere gange har de selv været på scenen med instrumenter enten som par eller som del af en større sammenhæng, og det faste publikum i Strib kan næppe forestille sig en festival uden parret.

De har for deres del svært ved at undvære den årlige saltvandsindsprøjtning i selskab med mange kolleger.

- Det er en fantastisk tradition, som Foreningen GUF har skabt, sagde Bente Kure i sin åbningstale for et par år siden.

- Strib Vinterfestival er livreddende for os, for vi kan kun skrive musik, hvis vi bliver fodret med råhygge og musik i lange nætter. Prisen er en weekend uden søvn og poser under øjnene, men det tager vi gerne med, fastslog hun.

At være konferencier kan for publikum se ud som en loppetjans, men det meste foregår faktisk bag scenen, og der bliver ikke megen tid til at sætte sig ned i salen og lytte.

For musikerne på festivalen er parret vigtige brikker. De undres ikke over sære eller sjove ønsker fra en musiker, netop fordi de kender den nervøsitet, der kan være, inden man skal på scenen, fra egne koncerter.

De ved, at skal man ind på scenen og yde en præstation, der trækker vand i øjnene eller giver gåsehud, så er det fordi man kan noget særligt og skal behandles derefter.

- Stribfestivalen udmærker sig ved, at arrangørerne har forståelse for, at også de lidt skøre ønsker skal opfyldes, og der er aldrig noget muggeri, siger Bente Kure.

Så uanset søvnløse nætter i festivalweekenden, stiller parret gerne op, så længe de kan stå på benene.

Bente Kures tilgang til musikken går gennem klaverundervisning i barndommen, men som teenager var hun en ganske kort periode vildt betaget af Brødrene Olsen. Hun ville lære deres sange og købte en guitar.

Men med den spirende politiske bevidsthed blev protestsangene hurtigt de foretrukne.

I 1983 var hun gæst på Skagen Festivalen, og fik spurgt, om hun måtte spille et par sange det følgende år.

- Efter koncerten i 1984 følte jeg virkelig, jeg var blevet stjerne for en aften. Men det var kun i Skagen, husker Bente Kure.

Men det gav hende alligevel mod til at droppe sygeplejen og kaste sig helhjertet ind i musikken.

Et par gange om året mødes hun med en håndfuld kvindelige sangskrivere, som giver hinanden "åndelig føde" til at kaste sig ud i nye projekter.

Leif Ernstsen har spillet harmonika fra barnsben med spillemandsmusikken som grundsten. Men det er energien og dynamikken i musik fra grupperne Genesis, Pink Floyd og Moodie Blues, der er hans hovedinspirationskilde. Inspirationen fra de vidt forskellige musikarter gør hans spil helt unikt, hvad enten han spiller sammen med Bente Kure eller i andre sammenhænge.

Hans fingre danser hen over tangenterne, som var det den nemmeste ting i verden.

Efter koncerten i Skagen er der kommet otte fælles cd'er fra parret. I 2003 fik "Ovenover Alting" Danish Music Award som årets danske visealbum, og det seneste album "Den niende udsigt" blev nomineret til samme fornemme pris sidste år.

Ind imellem er det Bente Kures sange, de optræder med, andre gange er det Jeppe Aakjærs tekster, og lige nu arbejder de på en turne med Sigfred Pedersen-viser.

Hvornår der igen kommer et album fra deres hånd afhænger af økonomien.

- Vi har materialet, men med adgang til musik på nettet bliver der ikke solgt mange cd'er, så vi skal have skrabet 100.000 kr. sammen, inden vi kan springe ud i en ny udgivelse, siger Bente Kure.

Det altid veloplagte par

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce