Der findes ikke dumme blondiner

Foto: MIKLAS NJOR/DR

Der findes ikke dumme blondiner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV-INTERVIEW: Journalisten Maise Njor er på gyngende grund som dommer i DR's "Smagsdommerne". Men det er netop derfor, hun er med, forklarer skribenten, der ikke er det mindste bange for at virke dum

Faktisk er Maise Njor kun med i DR's kulturprogram "Smagsdommerne", fordi hun ikke turde tage kørekort.

Det kræver en forklaring, og når den kommer fra skribenten og freelancejournalisten Maise Njor selv, virker det hele ganske logisk.

- Normalt ville jeg have sagt nej til den slags. Men i december skulle jeg tage kørekort, og det havde jeg været meget bange for. Og så viste det sig faktisk, at det er skide skægt at gøre noget, man ikke tør, så jeg besluttede, at i 2005 ville jeg sige ja til alt det, jeg er bange for. Det ville være vildt ubehageligt for mig at sidde i et studie og skulle gøre mig klog på noget, jeg ikke ved noget om, så derfor blev jeg jo nødt til at sige ja, forklarer Maise Njor med en lys stemme, der bobler over af latter, så snart hun er færdig med sin forklaring.

Nu hopper vi!

Hun er godt klar over, at det måske nok kan lyde lidt gammelklogt, det der med at skulle se sin frygt i øjnene og gøre noget, man i virkeligheden er bange for.

- Men på et tidspunkt må man prøve noget i nyt, i stedet for at blive ved med at gøre de ting, man godt kan. Ellers går man bare i stå og ender som sådan en gammel hattedame med optegnede øjenbryn, forklarer hun.

Det nye og farlige kan for Maise Njors vedkommende bestå i alt fra "Smagsdommerne" til at bryde grænser, når hun er på legepladsen med sine tre døtre, som hun har med husbonden, tv-producer Axel Boisen.

- Det er vigtigt at gøre de dér ting, for man glemmer dem med alderen. Jeg var ude at klatre i et klatrestativ med mine piger en dag, og da jeg kom op, så turde jeg ikke hoppe ned. Og så ville jeg bare, for alle børnene gør det jo. Min hjerne ville gerne, men min krop skulle bare ikke nyde noget, den ville kun ned ad trapperne igen. Så måtte hjernen jo tage over og sige: Nu hopper vi! Og så gjorde jeg det. Men jeg blev forskrækket over, at min krop er blevet så gammel, at den ikke tør sådan noget mere, forklarer den 36-årige tidligere redaktør på modemagasinet Eurowoman. Der i øvrigt ikke kunne stoppe, da hun først havde taget det første spring, men måtte op og prøve igen.

Et andet af Maise Njors "mød frygten"-projekter var at lave en reportage fra Christiansborg på valgaftenen. Skræmmende, blandt andet fordi politik ikke er hendes allerstærkeste side, hvilket hun fortæller meget åbent og direkte.

Og hun indrømmer også gerne, at hun ikke er bange for at virke dum.

Kloge blondiner

- Min yndlingsperson er Goldie Hawn, fordi hun bare er så dejlig. Jeg har en svaghed for dumme blondiner, og jeg er faktisk aldrig stødt på en, der var rigtig dum. Jeg har kun mødt kloge blondiner der spiller dumme, fordi det er meget nemmere. Så er man for eksempel fri for at lappe sin cykel, siger Maise Njor. Hun har en teori om, at der rundt regnet er ti rigtig kloge mennesker i Danmark. Resten har bare travlt med at gå og lade som om, fordi de er bange for at falde igennem.

- Og man får jo nok heller ikke tilbudt en topstilling, hvis man siger, at man er dum. Karrieremæssigt er det nok lidt spasset, men til gengæld lærer man måske at slappe af og få et hyggeligere liv, vurderer hun.

Der findes ikke dumme blondiner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce