Der er så stille i Vårø - endnu

Hugh Tucker: - Freden spoleres i Vårø.

Der er så stille i Vårø - endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vindmølle-modstanderen it-manden Hugh Tucker flytter til Canada i et år af hensyn til børnene og ved ikke rigtigt, om han og familien vender tilbage

Profil

Af
VÅRØ: - Her er så dejligt og stille - endnu, siger it-manden Hugh Tucker om sine og familiens rammer, Skarøsminde i Vårø på Tåsinge.

Hans »endnu« skyldes planerne om rejsning af 126,5 meter høje vindmøller med et vingefang på en hektar.

- Jeg tror ikke, der findes nogen bygning i hele Norden, som er så høj. De 126,5 meter svarer til en bygning på 40 etager, siger Hugh Tucker, der er blevet en af de fremmeste modstandere af vindmølle-projektet. På orienteringsmødet i aftes i Bjerreby Forsamlingshus var han blandt over 100 tilhørere en af de hårdeste kritikere af dette gigantiske vindmølleprojekt, og han sparede ikke på krudtet.

Født i Canada

Han og hustruen, Anne, slog sig i 1999 ned på den gamle, men fuldt moderniserede gård Skarøsminde, primært for at komme væk fra larmen i hovedstadsområdet:

- Vi er begge vokset op på landet og besluttede, at vore to børn skulle have de samme vilkår. Og det trives de ved, siger Hugh Tucker, hvis datter og søn er henholdsvis 12 og 10 år.

Han selv kom til verden i 1946 på Vestkysten af Canada. Han tog en mastergrad i it, og hans vej til Danmark gik i 1971 via en invitation om en forelæsning og nogle kurser på Danmarks Tekniske Højskole.

- Det udviklede sig til 10 år der og senere til ansættelse på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet, fortæller Hugh Tucker.

Sideløbende stiftede han sit eget konsulentfirma, som han nu driver fra Skarøsminde. Han kalder sig software-arkitekt.

Muligt at arbejde hvor som helst

- Min ambition var at skabe noget i retning af et forskningscenter, hvor mine samarbejdspartnerne og jeg kunne møde og udvikle it-projekter, men det har jeg nu skruet noget ned for, siger Hugh Tucker.

Han arbejder med en del it-projekter, bl.a. for EU og klarer det hjemmefra via nettet, men har også en del rejseaktivitet.

Hans hustru, Anne, er fysioterapeut og underviser, ligesom hun udgiver bøger om emnet.

Parret har besluttet, at de til januar rejser til Canada og bliver et år:

- Det er primært af hensyn til vore børn, så de kan lære deres fars fædreland og baggrund at kende. Jeg har fortsat min mor, der er 86 år og frisk og rask. Jeg kan jo arbejde, hvor det skal være i verden. Om vi vender hjem får vi at se. Vi har i hvert fald ikke til sinds at sælge gården, men det kommer helt an på, om vindmøllerne bliver rejst eller ej.

Der er så stille i Vårø - endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce