Den synlige leder

Jørgen Jensen.

Den synlige leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Ishockeyklubs udadvendte formand Jørgen Jensen fylder 60 år

Han er nok den eneste ikke-spiller med egen fangruppe.

Hver gang Odense Ishockeyklub - OIK - skal spille hjemmekampe i StiftenStadium, lyder det taktfaste råb fra en gruppe fans på den ene langside:

- Jørgen på isen, vi vil ha' Jørgen på isen.

Og på isen det kommer han, Jørgen Jensen. Altid ulasteligt klædt. Formanden for OIK gennem mere end et årti har som en anden sprechstallmeister erobret optakten til kampene.

Iført mikrofon går han isen og med den dybe stemme på højeste volumen råber han ud til publikum:

- Er I klar?

Og så kommer remsen ellers i næsten markedsgøgleragtigt tempo:

- Odense Ishockeyklub byder velkommen til dagens kamp i Oddset Ligaen mellem Odense og Esbjerg (eller hvem det nu er).

- Velkommen til publikum, velkommen til sponsorer, velkommen til pressen.

Og så en kunstpause, hvorunder dele af sidstnævnte rituelt rejser sig og bukker, inden formandens stemme og tempo får endnu mere glød:

- Og en ganske særlig velkomst til Danmarks bedste supportere, Odense Bulldogs Support.

- Jeg vil gerne præsentere...

Ja og her må vi så gøre et lille afbræk, for indtil for få sæsoner siden, var det selve holdet, formanden præsentere. Han har siden lidt et lille prestigetab, idet det nu "kun" er en menneskestor skøjtende tøjhund ved navn Super Bulldog'en.

Et lille kompromis, for der var kræfter i OIK, der helt ønskede at sløjfe den lidt bedagede præsentationsform og så at sige lægge formanden på is til fordel for noget mere spraglet og elektrisk.

En kort periode var Jørgen Jensen ude i kulden, men han er forlængst tilbage, og nu er det vist først, når formanden på et eller andet tidspunkt trækker sig, at Jørgen Jensens åbningsritual forsvinder.

Åbningsritualet er om noget et eksempel på det, man i managementsproget kalder synlig ledelse. Og Jørgen Jensen er en udadvendt og imødekommende formand. Altid god for en kommentar.

Skribenten her husker nok fra sin tid som fast mand på sportsredaktionen at have sagt til kollegerne:

- Jeg ringer lige til Jørgen Jensen, så I skal ikke regne med mig den næste halve time.

Ikke at man skal forledes til at tro, at Jørgen Jensen blot er en opmærksomhedssøgende ordstrøm med trang til at være midtpunkt.

Han er en formand af den gamle skole, lyder det respektfuldt fra medlemmerne i klubben.

Og resultaterne taler ligesom for sig selv i Jørgen Jensens regeringsperiode: På det sportslige plan er OIK gået fra at være de lidt grinagtige, evige tabere til at være holdet, der blander sig i toppen. To gange sølvmedaljer og to triumfer i pokalfinalerne er toppen af kransekagen - der mangler egentlig "kun" et mesterskab.

Endnu vigtigere er dog de sejre, klubben under Jørgen Jensens ledelse har vundet i det politiske spil.

Den nye skøjtehal, der altså nu hedder StiftenStadium og tilbygningen "Pucken", der fungerer som tilholdssted for sponsorer, når der er kamp, og som ganske flittigt brugt festlokale, når der ikke er kamp, er de synlige resultater opnået i Jørgen Jensens regeringstid, hvor ikke mindst et godt forhold til den mangeårige rådmand på området, Ruth Larsen, der var fast gæst til kampene, hjalp OIK og Jørgen Jensen på vej mod de politiske sejre.

At man så faktisk allerede står i en position, hvor der er behov for endnu mere plads til sponsorer og endnu større tilskuerkapacitet - især hvis Danmark skal lægge billet ind på tjansen som arrangør af eksempelvis et VM kan være morgendagens udfordringer for formanden.

Egentlig var det cykelsporten, der var Jørgen Jensens hjertebarn. Han stod som aktiv i skyggen af store navne som Peder Pedersen og Niels Fredborg, men nåede dog en herostratisk berygtet deltagelse i OL i 1968 i Mexico på tandem sammen med Per Sarto.

Et hurtigt sammensat par, der hurtigt blev slået ud.

- Vi brugte seks uger på at køre 20 sekunder, har Jørgen Jensen, senere med et glimt i øjet fortalt om de langvarige forberedelser, der mundede ud i et beskedent sportsligt resultat.

Tre sønner, der alle spillede ishockey, fik Jørgen Jensen til at skifte cykelsporten ud med OIK, hvor han gik fra at være den trenchcoat-klædte holdleder til at blive formand.

Motionscyklen er dog fundet frem igen. Især efter OIK-formanden har kvittet smøgerne.

OIK's synlige formand har absolut også et liv udenfor sportens verden.

Han er uddannet maskinarbejder og teknonom. Efter 22 år på Wittenborg A/S, hvor han til sidst var driftsleder, skiftede han i 1994 til et chefjob på Arbejdsformidlingen. I dag er han leder af det nyetablerede Jobcenter Nordfyn i Søndersø.

Reception i "Pucken" - sponsortilbygning til StiftenStadium, Møllemarksvej 75, Odense V, fredag fra kl. 14-17.

Den synlige leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce