Den syngende ildkugle


Den syngende ildkugle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er sangere - og så er der sangere som Nina Pavlovski, der ikke bare synger. For det handler om liv og død hos den dramatiske sopran, der bliver 50 år i dag og har haft en karriere, hvor intet er gået efter bogen, men bugter sig som en bjergvej.

Hun var 41 år, før hun debuterede på Det Kgl. Teater, men så gjorde hun det også på ægte Nina Pavlovski-vis: Sprang ind med få timers varsel på scenen og sang et af operalitteraturens største partier, Puccinis Madame Butterfly, sammen med en dirigent, der aldrig havde dirigeret operaen før. Publikum råbte, hujede og klappede i flere minutter bagefter.

I de senere år har Nina Pavlovski sunget partier, der stemmer mere overens med den dramatiske stemme og det lidenskabelige temperament, som hendes danske mor hævder, at hun har fra sin russiske, balalajkaspillende far. Nina sang med i hans orkester fra barnsben, og det var oplagt, at hun skulle gå sangervejen. Men ikke om hun ville!

Da Nina Pavlovski endelig fik taget afgangsbevis fra Opera-Akademiet, smed hun det væk. Stemmen var der, men den ville ikke åbne sig. Det skete først, da den russiske diva, Galina Viesnevskaja, resolut stak en guldpen ned i hendes strube på et sangerkursus. Så kom der lyd! Og efter flere års studier hos Viesnevskaja og vor egen Kirsten Buhl Møller lod temperamentet sig også disciplinere. Sådan da.

Det er blevet til titelrollen tre år i træk i Dmitri Sjostakovitjs "Lady Macbeth fra Mzensk" i Skt. Petersborg og Moskva. Troels Kold lod hende debutere som Tosca i 2001 på Den Jyske Opera - et parti, hun har gentaget i England, på Opera North.

Og i sommer sang hun flere store partier på den østrigske Bregenz Festival.

Dertil kommer det, som Nina Pavlovski holder allermest af: Koncerterne. Blandt andet har hun de seneste år ofte været gæst hos Odense Symfoniorkester. Ved koncerterne er der ingen distance. Her kan hun komme i nærkontakt med publikum og gøre det, hun elsker: At fortælle historier og dele dem med andre, så nakkehårene rejser sig.

Den syngende ildkugle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce