Den store prisvinder

Billedtekst:Her står direktør Gunnar Lassen sammen med produktionschef Svend Erik Larseno og kigger på færdige skillevægge og brænderenheder til de store ovne.Skuespiller Puk Scharbau fylder 40 år i dag.
Foto: www.miklosszabo.com

Den store prisvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespilleren Puk Scharbau, København, der i dag fylder 40 år, fik sit folkelige gennembrud i filmatiseringen af Lise Nørgaards erindringsroman "Kun en pige" i 1995 - den dengang hidtil dyreste film på dansk.

Hendes præstation i den store rolle som den unge, voksne Lise indbragte hende året efter både Bodil-prisen og Robert-prisen for Bedste Kvindelige Hovedrolle.

- Med sin blanding af handlekraftig selvstændighed og klassisk feminitet er hun indbegrebet af en moderne ung kvinde, som Morten Piil skriver i bogen "Danmarks Nationalfilmografi" om Puk Scharbau, der også har ført sig frem i flere andre film- og tv-roller.

Hun har blandt andet spillet Nanna i "Bryggeren", telefonpigen Gittes livfulde veninde Lulu i "Taxa", fru Meisling i "Unge Andersen" og har medvirket i tv-serierne "Rejseholdet" og "Hotellet".

Puk Scharbau blev uddannet ved skuespillerskolen på Odense Teater i 1993. I somrene 1991-93 studerede hun hos den japanske sceneinstruktør Tadashi Suzuki og er anerkendt underviser i den såkaldte Suzuki-metode. Sin danske teaterdebut fik hun som Vulva i "Efter orgiet" på Odense Teater i 1993.

Siden har hun haft teaterroller på bl.a. Husets Teater, Café Teatret, Edison og Betty Nansen Teatret, hvor hun i 1998 havde titelrollen i "O’s historie".

Puk Scharbau, der foruden at være skuespiller er bachelor i medier og retorik fra Københavns Universitet, stiftede i 2004 kommunikationsvirksomheden Actors Inc., et ungt netværksbaseret konsulentfirma.
(ritzau)

Den store prisvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce