Søndag den 2. juli fylder Erik Grip 70 år.

Med ungdomsoprøret i 1960'erne fulgte en fornyet interesse for den klassiske folkesanger i USA.

Det var især sidste års vinder af Nobelprisen i litteratur, Bob Dylan, der - måske lidt modvilligt - gav de unge en stemme.

Akkompagneret med sin guitar var danske Erik Grip en af genrens foregangsmænd i Danmark med et væld af spillejob i små folkeklubber og mindre spillesteder i perioden.  Grip er selv inspireret af to andre koryfæer fra den amerikanske folkscene, Pete Seeger og Paul Simon.

Han fik sit folkelige gennembrud med sangen "Velkommen i den grønne lund", som er en fortolkning af Grundtvigs "Sang i det grønne".

I sit nuværende repertoire er der desuden blevet plads til tekster af Ingemann, Blicher, Kingo og Frank Jæger.

Sidstnævntes digte er blevet tilsat musik på udgivelsen "Frank Jægers Viser" fra 1975, og med den har Nykøbing Falsters fortabte søn Erik Grip været med til at indføre en ny musikstil i Danmark.

For nogle år siden var han politisk aktiv som medlem af Roskilde Amtsråd for De Radikale. Han forsøgte også at blive valgt til Folketinget i 2001, men kom ikke ind.

Den følsomme trubadur var bare ikke skabt til politik.

- Politik er en hvepserede, som kræver en speciel psyke at klare, og jeg er alt for følsom til det. Jeg skal jo bare synge nogle gode sange, som får folk til at kysse hinanden og tænke over noget, de troede, at de havde glemt, sagde han til JydskeVestkysten i 2013.

I 2017 har Erik Grip kalenderen fyldt op med koncerter, hvor publikum ikke kun får sangene og små strejf på guitarstrengene, men også røverhistorier og anekdoter, lover han.

Erik Grip er bosiddende i Lejre på Midtsjælland. (ritzau)