Den populære rekordmager


Den populære rekordmager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Christiansen er håndboldspillets elegantier, der både i rekordbøger og popularitet er blandt spillets allerstørste

Han er håndboldens Michael Laudrup.

En elegantier med evnen til at behandle bolden med perfektion, et stort set ubeskrevet forhold til at det tackle og et sind, der udelukkende er bygget af positive mursten.

I de tyske håndboldhaller nyder han enorm respekt, og modstanderholdenes fans klapper, både når han bli- ver præsenteret, og når han scorer. Hans popularitet er uovertruffen, det absolut eneste negative holdkammeraterne kan finde at sige om ham er, at han falder i søvn med fjernsynet tændt, og ovenikøbet har han det seneste år skrevet sig ind i historiebøgerne som en af spillets allerstørste på dansk grund.

Lars Christiansen er rekordernes mand.

Det begyndte for et år siden, hvor han i en testkamp i Serbien scorede sit landskampsmål nummer 1016 og dermed slettede Erik Veje Rasmussens scoringsrekord. Pudsigt nok fik han opspillet til sit allerførste landsholdsmål fra netop Erik Veje, der tidligere i karrieren havde taget en 10-årig Lars Christiansen med i omklædningsrummet og skrevet sin autograf på et kampprogram, som han stadig har den dag i dag.

Nu er Lars Christiansen selv en ombejlet herre blandt autografjægerne, og ingen går forgæves.

- Det har været en dårlig dag for mig, hvis jeg skulle skrive 10.000 autografer, men kun fik skrevet 9999, har han for nylig sagt til Jyllands-Posten.

Under optakten til VM er den meget talende sønderjyde også blevet indehaver af landskampsrekorden med nu 237 optrædener i rødt og hvidt, og erfaringen sættes i relief af, at Lars Christiansen fejrede sit 100-kampjubilæum den dag, en anden af de nuværende nøglespillere, Lasse Boesen, debuterede.

Mens venstrefløjen lavede sine gevindskud for Kolding, var Lasse Boesen stadig blot en dreng, der rendte rundt og legede i hallen.

Siden kom Lars Christiansen til danskerklubben Flensburg-Handewitt og "Helvedet i Nord," som modstanderholdene kalder Campushalle. Her har han udviklet sig til at være verdens bedste venstrefløj med et tårnhøjt niveau uge efter uge på klubholdet. Alligevel er eksperterne enige om, at den vellidte sønderjyde aldrig har fået det optimale ud af sit potentiale på landsholdet.

VM i Tunesien for to år siden blev den helt store nedtur for Lars Christiansen, men da Ulrik Wilbek overtog landstrænertøjlerne, gav han flere opgaver til holdets mest rutinerede, der blev udnævnt til ungdomsminister med mere ansvar både på og uden for banen.

Og netop uden for banen er han et samlingspunkt, der trives bedst i selskab med andre. Kollegerne lige syd for grænsen tror, at Lars Christiansen og en værktøjskasse er en håbløs cocktail, men for nylig har han indrømmet, at det mere handler om at få lokket vennerne til frokost.

- Jeg kan da sagtens sætte en lampe op eller skrue en sofa sammen. Det handler jo om, at det er vildt hyggeligt, når jeg inviterer Boldsen og Eggert over til frokost. Så samler de min sofa, mens jeg går og laver mad til os. På den måde får jeg både godt selskab og lavet håndværkertingene i mit hjem. Det er sgu da smart tænkt, ik', sagde han til Jyllands-Posten.

Det eneste sted, Lars Christiansen ikke aktivt opsøger selskab, er på dansegulvet. Kan han undgå de musikalske trin, så har han i årevis gjort det, men dansen har vinteren igennem alligevel haft en stor plads i familiens hverdag, der inkluderer hustruen og "Vild med dans"-vinderen Christina Roslyng og sønnen Frederik på et år.

De kommende dage og uger udspiller hverdagen sig imidlertid igen i de tyske haller, hvor tusindvis af fans vil følge det danske herrelandsholds bestræbelser på at opnå VM-succes for første gang siden 1982, og Lars Christiansen er som vanligt udset til at spille en af hovedrollerne i det stykke.

Fødselsdatoen fortæller ganske vist, at den letbenede og bredskuldrede fløj fylder 35 år til april, men han føler sig som en på 25. Alligevel lakker karrieren formentlig mod enden, og VM-turneringen har udover umiddelbar succes og medaljer også det formål at sikre Danmark adgang til OL-kvalifikationen.

Tre gange har Lars Christiansen prøvet tøj forud for et OL uden at komme med, og drømmemålet er derfor - som Michael Laudrup - at slutte karrieren på toppen og helst under de olympiske ringe.
Fakta
Lars Christiansen

Alder: 34 år. Født den 18. april 1972.

Civil stand: Gift med Christina Roslyng Christiansen, som han har sønnen Frederik på et år med.

Nuværende klub: Flensburg-Handewitt, hvor han har spillet siden 1996.

Tidligere klubber: Vidar Sønderborg, Ribe og KIF Kolding.

Antal landskampe: 237 og dermed den spiller, der har spillet flest. Michael Fenger har med 234 spillet næstflest.

Antal mål på landsholdet: 1089. Også det er rekord. Erik Veje Rasmussen har som den næstmest scorende på landsholdet lavet 1015 mål.

Den populære rekordmager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce