Den nye Jegind

Foto: Jørgen Hansen

Den nye Jegind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FRONTFIGUR: Venstres nye leder i Odense er 100 procent tro mod partilinjen, men ikke mod sin egen stil. Den er nemlig ny

DETERET kendt ansigt, partiet Venstre onsdag aften valgte som ny frontfigur i Odense.

Men der var alligevel noget anderledes over Jane Marie Jegind den aften. Det kunne alle forvisse sig om.

Kun et par dage før det afgørende opstillingsmøde havde hun valgt at få helt nyt look med udslået, ukrøllet hår, og ny tøjstil, især understreget af et rød-nuanceret tørklæde - mærke ukendt - løst henslængt om halsen.

Et dristigt træk ville nogen måske mene, men Venstre-folk har jo ofte benene solidt plantet på jorden, og Jane Marie Jeginds nye image slog i hvert fald ikke benene væk under så mange, at det blev til skade for hende.

GODTNOK varsler det ydre måske nyt image og en ny stil, men med Jegind for bordenden er der ikke lagt op til afgørende afvigelser fra de senere års Venstre-politik i byrådet:

Partiet vil søge maksimal indflydelse uden at stille ultimative krav.

Den linje stod Jeginds forgænger, Lars Chr. Lilleholt, for, indtil han bakkede ud af det lokalpolitiske rampelys, og den linje vil den nye leder utvivlsomt fastholde.

At tro at Jegind blot bliver en Lilleholt-kopi, er dog en grov undervurdering af den 30-årige Venstre-politiker.

Hun har selv sine meninger og sine meningers mod, og hun skal nok forstå at føre dem frem, både over for politiske mod- og medspillere.

I første omgang bliver det mest interessant at se, hvordan hun går i spænd med de konservatives spidskandidat, Jan Boye.

Selv om begge borgerlige partier drømmer om borgmesterposten, er Jan Boye i alles, måske minus visse Venstre-folks, bevidsthed den borgerlige bloks borgmesterkandidat.

Derfor bliver en af Jane Marie Jeginds største opgaver at sikre, at Venstre ikke bliver alt for lille et parti i forhold til de konservative.

JANEMARIE Jegind har taget et lidt langt tilløb til lederposten i det parti, hun har været medlem af siden sit 18. år. Hun har tidligere afstået fra at gå efter posten som leder.

Det var dengang, Lars Chr. Lilleholt stillede op, og på det tidspunkt ønskede Jegind at prioritere sin karriere i erhvervslivet højere end en karriere i politik.

Den holdning har så ændret sig, så hun må nok sige farvel til jobbet som konsulent hos IBM Transport & Logistics efter valget, hvor hun med stor sandsynlighed vil få en post som rådmand.

HENDES politiske interesse har hidtil især ligget inden for børn- og ungeområdet.

Hun har i alle sine otte år i byrådet siddet i Børn- og Ungeudvalget, men posten som rådmand for netop det område får hun næppe. Den sidder socialdemokraten Søren Thorsager tungt på.

Politisk er Jane Marie Jegind den ægte Venstre- vare, siges det fra repræsentanter fra begge lejre i byrådet.

Hun er ærkeliberal, ideologisk velfunderet og kan partiprogrammet udenad og i søvne, hvis det er nødvendigt.

Skudsmålet lyder også på, at Jegind tror, givet vis med udgangspunkt i sin egen karriere, at hvis man blot knokler for sagen, er det muligt at nå sine mål. Altså du-kan-hvis-du-vil-filosofien.

HUNBETEGNES som god til at nå pragmatiske løsninger, og selv om hun i nogle tilfælde kan opfattes som stædig, er hun alligevel ofte villig til at søge et kompromis, også hvis hun selv skal flytte sig.

Som en byrådskollega udtrykker det:

Hun har den sjældne evne for en politiker, at hun faktisk godt kan skifte standpunkt, hvis ellers modargumenterne er gode nok.

Foreløbig er det blevet til knap otte år i byrådet og et enkelt, mislykket forsøg på at blive opstillet til Folketinget - for tre år siden iOtterup-kredsen.

POLITIKOG arbejdet som konsulent hos IBMhar hidtil taget så meget af Jane Marie Jeginds tid, at der ikke er plads til de store fritidsinteresser.

Men hun har været en habil svømmer i sine yngre dage - har faktisk svømmet 10 kilometer i ét hug.

Badminton spillede hun også for år tilbage, men i dag bliver det i fritiden mest til samvær med venner og familie og gerne et spil kort - helst whist.

Udlandet trækker også, gerne Tyskland, hvor hun boede i et år - i Hannover - eller Paris, som helt klart er yndlingsbyen.

Med Euro Disney placeret i nærheden af byernes by og den knap etårige datter Amalie vil der snart være endnu en begrundelse for en tur til Paris sammen med sin ægtemand, Lars Møllerhøj, som i øvrigt også er et engageret medlem af Venstre og formand for den lokale partiforening i Fjordager.

Den nye Jegind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce