Den musiske Strube

Musiker og redaktør Henrik Strube kan lørdag den 21. februar fejre sin 60 års fødselsdag. Trods de 60 år er han hverken blevet træt, tungsindig eller træg. I 2009 kan man se ham i en birolle som narkoman i Thomas Vinterbergs kommende, han er aktuel med sit show The Storyentertainers og så han netop indgået aftale med forlaget Lindhardt & Ringhof om en ny roman, som han er i fuldt sving med at skrive. Sidste forår udgav han sit 13. album Storybeat. I over 40 år har Henrik Strube været en markant profil på den danske musikscene. Både som medlem af orkestrene No Name og Røde Mor, men også med sin solokarriere. (Bo Svane/POLFOTO/arkiv)

Den musiske Strube

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

København: Henrik Strube, der er guitarist, komponist, forfatter og redaktør på fagbladet Musikeren, kan snart også skrive skuespiller på sit visitkort. Det er birollen som narkomanen Gule i Thomas Vinterbergs nye film »Submarino«, der giver ham titlen. Derudover er han stadig med i oldekollerockbandet Røde Mor, og han er en del af storytellertrioen Story Entertainers med Carsten Islington og Garvers Graversen.

Henrik Strube, der fylder 60 år lørdag den 21. februar, sagde farvel til sit rockband og de omfattende turnéer i 1990. Det første soloalbum »Ven og Fjende« kom i 1979, og teksterne var skrevet af vennen Ebbe Kløvedal Reich. Frem til 1990 var han fuldtidsmusiker i studiet og på landevejen. Han udsendte en række album, herunder »8338«, der indeholdt singlen og duetten med Lis Sørensen »Hold om mig«, der blev Strubes største hit til dato.

Strube skrev romanen »Hit«, da han sagde farvel til sit band. Den handler om en omrejsende musikers liv. Siden har han skrevet fagbogen »Pas På Ørene« om hørelidelsen tinnitus, som han selv har pådraget sig.

I dag har han fundet sig til rette med at optræde med lidt musik, nogle historier og foredrag. - Jeg befinder mig rigtig godt med at optræde, som jeg gør nu. Det der med en guitar, nogle historier og nogle sange sammen med et publikum - og gerne et mindre publikum, fortalte Henrik Strube til Dagbladet Arbejderen, da hans 13. album »Storybest« kom på gaden tidligere i år./ritzau/

Den musiske Strube

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce