Den musikalske læge


Den musikalske læge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV-INTERVIEW: 59-årige Thomas Stenberg fra DR's "Stjerne for en aften" overvejer at droppe jobbet som læge

Thomas Stenberg, der i morgen- fredag - skal være med i den ultimative udgave af "Stjerne for en Aften", hvor stjernen over alle stjernerne skal findes, er kommet langt med sin musikalske karriere siden han for godt et år siden stod på scenen for første gang i den populære DR-udsendelse.

Stenberg var dengang en ikke helt almindelig deltager i en talentkonkurrence. Den nu 59 årige sanger var den absolutte alderspræsident, og så havde han med sit job som praktiserende læge ikke rigtigt tid til at blive mere en blot stjerne for én aften.

Tættere på folk

- Jeg har det vældig godt med at være praktiserende læge, for der kommer man jo tættere på folk, end man gør i mange andre job.

- Til gengæld så får man en helt anden kontakt med folk, når man synger. Det er på et plan, som man ikke rigtigt finder på andre måder, mener den syngende læge, der nåede finalen i første omgang med sangen "Vincent". Den sang har også tidligere givet ham store oplevelser:

- Jeg var ud at sejle i midten af 80´erne som skibslæge på en luksusliner i Sydamerika. Der sang jeg "Vincent" for en chilener, som ikke fattede en brik af ordene. Men han var fuldstændig vild med den sang, og jeg måtte synge den jeg ved ikke hvor mange gange. Musik er jo det mest internationale sprog, der findes.
Thomas Stenberg
Alder: 59 år

Bopæl: Frederiksberg

Civilstatus: Gift

Job: Praktiserende læge og sanger
Thomas Stenberg
Alder: 59 år

Bopæl: Frederiksberg

Civilstatus: Gift

Job: Praktiserende læge og sanger
Thomas Stenberg
Alder: 59 år

Bopæl: Frederiksberg

Civilstatus: Gift

Job: Praktiserende læge og sanger

Musik fylder meget

Musik har altid fyldt meget for Thomas Stenberg, men han har aldrig haft modet til at tage det store spring og skippe lægegerningen.

- Jeg har tidligere haft lyst til at springe ud i en eller anden form for professionel karriere, men jeg har ikke turde, fordi jeg har ikke lyst til at stå og synge en masse, som jeg ikke føler noget for. Jeg har kun lyst til at synge noget, som jeg kan lide. Det er en speciel indstilling at have, og spørgsmålet er jo, om man kan leve af kun at lave det musik, som man har lyst til at lave, siger han.

Lige ved

Men de mange gode oplevelser med musikken har flere gange gjort, at lægen har været lige ved, men også kun næsten.

- I slutningen af 80´erne kom jeg til at tage til Brandbjergstævnet, som er et stort musikstævne ved Vejle. Det var en fantastisk oplevelse, som jeg har gentaget en halv snes gange siden. Og da jeg kom hjem fra mit første besøg på stævnet, sagde jeg til min daværende kone, at nu tror jeg sgu, at jeg sælger klinikken og stiller mig op på et hjørne med min guitar.

Det store spring

Deltagelsen i "Stjerne for en aften" gav Thomas Stenbergs musikalske karriere en kickstart, og siden er det blevet til en cd og mange optrædener.

Han har for alvor fået blod på tanden, og satser nu på cd nummer to, og så kan det være, at han endelig tager det store spring.

- Måske bliver det til et valg mellem lægegerningen og musikken på et tidspunkt. Og hvis jeg kan se muligheden for at vælge musikken, så gør jeg det.

- Men der skal være nogenlunde rimelighed i det, for jeg er jo trods alt blevet så gammel, at der skal smør på brødet, griner Thomas Stenberg, der dog fastslår, at det er en beslutning, som han ikke har taget endnu.

Elton John-sang

Og i første omgang gælder det da også om at nå finalen i den ultimative udgave af "Stjerne for en aften". I morgen aften skal Elton Johns "Your song" hjælpe ham på vej.

- Jeg har altid været meget glad for Elton John, som jo vel egentlig også er meget tæt på at være på min alder, siger den 59 årige læge og sanger med et smil.

Og det kriterium, som Thomas Stenberg har for sine optrædener, er opfyldt med denne sang, som har en særlig betydning for ham.

- Jeg var til bryllup her efteråret hos den ene af mine sønner, som også gør lidt i musikken. Han sang "Your Song" for sin brud under middagen, og der var jo ikke et øje tørt, fortæller den musikalske læge.

Den musikalske læge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce