Den moderne biskop er tv-vært

Tine Lindhardt, der torsdag den 16. november fylder 60 år, har både været feltpræst samt præst i fire forskellige sogne i Jylland og København, inden hun kom til Fyn. Foto: Thomas Gregersen

Den moderne biskop er tv-vært

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tine Lindhardt holder som biskop i Fyens Stift med den ene hånd fast i gamle kristne traditioner, mens hun med den anden hånd sørger for forandring. Nu fylder hun 60 år.

Det er 500 år siden, at Reformationen startede og skabte den protestantiske kirke. Det er blevet fejret i stor stil af både kongehuset og Folketinget.

Men Reformationen skal ikke kun huskes som en fødselsdagsfejring i 2017, hvis man spørger biskop i Fyens Stift, Tine Lindhardt. Reformationen skal ifølge biskoppen i stedet inspirere til nytænkning.

- Vi skal tale ind i tiden til tiden. Gud er selvfølgelig den samme, men vi har brug for nye salmer, nye bønner, nye former, når vi skal tale om Gud i dag, forklarer Tine Lindhardt.

I dag er Tine Lindhardt aktuel som tv-vært på DK4-programmet "Søstrene Bisp slår teser op", som til foråret sætter fokus på religion i den moderne tidsalder.

At være en del af mediebilledet er dog ikke nyt for biskoppen, der torsdag den 16. november fylder 60 år.

Hun har tidligere været engageret i radioprogrammet "Mennesker og tro" på Danmarks Radio og har skrevet flere bøger og artikler om religion i både voksen- og børnehøjde.

Tine Lindhardt har ikke siddet stille, siden hun blev uddannet teolog i 1984 fra Aarhus Universitet.

Hun har undervist, været sognepræst flere steder, feltpræst i en årrække og fra 2003 til 2010 generalsekretær for Det Danske Bibelselskab.

For fem år siden blev Tine Lindhardt indsat som biskop i Fyens Stift.

- Jeg vil gerne gøre mit til, at kristendom og tro stadig er en stor del af menneskers liv. Vi danskere er et blufærdigt folkefærd, der er dårlige til at tale om store ting som religion, siger biskoppen.

I 2014 døde Tine Lindhardts ægtemand, biskop emeritus Jan Lindhardt, hvis begravelse hun selv forestod.

Ifølge biskoppen ligger kristendommen fast forankret i danskernes kultur, traditioner og gode vaner. Og det var netop de gode vaner, som at gå i kirke og bede fadervor, der hjalp biskoppen i sorgen.

Vi bringer et større interview med Tine Lindhardt i et af avisens tillæg den 2. december. (ritzau/Bo)

Tine Lindhardt
Biskop over Fyens Stift fra 2012.Født den 16. november 1957 i Nørresundby.

Student fra Viborg Katedralskole. Cand.theol. fra Aarhus Universitet 1984.

2003-2010 sognepræst ved Fredens Sogn i Odense.

Har været programmedarbejder på DR-programmet "Mennesker og tro".

Enke efter biskop emeritus Jan Lindhardt. To voksne sønner.

Den moderne biskop er tv-vært

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce