Den mediekritiske

(Arkiv 2001) - Journalist Lasse Jensen fylder 60 år d. 23. december. Lasse Jensen er udlært journalist i 1968 fra Middelfart Venstreblad og har siden været USA-korrespondent for DR, chef for TV-avisen, chef for Eurovisionen i USA, souschef for TV2-nyhederne og leder af DR TVís chefredaktion indtil han i 1997 startede sin egen virksomhed. Lasse Jensen er desuden studievært og redaktør på P1-radiomagasinet îMennesker & Medierî der i år indbragte ham Den Berlingske Fonds Journalistpris. (Morten Langkilde/Polfoto)Journalist Lasse Jensen har over 40 års erfaring i mediebranchen og har modtaget flere priser.
Foto: LANGKILDE MORTEN/POLFOTO

Den mediekritiske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

radiovært og publicistPortræt

62-årige Lasse Jensen har stadig skud i støvlen, og er nu kåret som årets publicist

Der er ikke megen ledig plads, men en hæderspris kan altid klemmes ind på væggene i hans kontor i Store Kongensgade i det indre København.

Den hedder Publicistprisen 2009, og er tildelt kontorets indehaver, den 62-årige Lasse Jensen, for "markant indsats i den danske medieverden."

Prisen blev første gang uddelt i 1980 og gik til tv-journalisten Flemming Madsen. Siden er den givet til bl.a. Bo Bojesen, Herbert Pundik, Klaus Rifbjerg, Erling Bjøl og Ulla Terkelsen. Den gamle krigsreporter Lasse Jensen er således kommet i selskab med medieverdenens store kanoner. Med i kapløbet om at vinde årets pris var bl.a. Jørgen Schleimann og Anne Knudsen.

Lasse Jensen har været journalist i over 40 år, og er i dag producent og vært på P1-programmet "Mennesker og Medier". Det sendes en gang om ugen, og Lasse Jensen retter her med sin lidt hæse stemme og altid grundige research et kritisk lys på den fjerde statsmagt, nemlig medierne.

- Jeg er virkelig forkælet med mit eget lille firma og et program, hvor jeg næsten gør, hvad jeg vil. Jeg har ansvar, men også nogle legemuligheder, sagde årets publicist forleden til Kristeligt Dagblad.

Til sin store glæde og stolthed kan Lasse Jensen konstatere, at "Mennesker og Medier" i dag er en institution på P1. Han har siden 2001 lavet over 400 programmer, og har et ugentligt lyttertal på 61.000 om fredagen og 67.000 til genudsendelsen lørdag. Det er tal, der betyder, at det ikke kun er pressens egne folk, der gerne vil følge med i dagens journalistik.

Lasse Jensen kalder programmet "min egen lille niche", og hans arbejdsproces bygger på et citat, der hænger på hans opslagstavle. Det lyder: "Det skal ikke være kunst, det skal være færdigt".

Det er da heller ikke fin kunst, men nyheder, han har skabt i sine godt 40 år som journalist. Efter skoletiden og nogle flyvske gymnasieår i Fredericia og en tur til søs med et polarskib, fik han elevplads på Middelfart Venstreblad hos redaktør Johannes Nygaard. Det var netop redaktør Nygaard, der indskærpede den unge elev, at en journalist skal være færdig til tiden, og med denne ballast drog unge Jensen ud i verden med skud i støvlen.

Det gik over stok og sten med stop på bl.a. Ritzaus Bureau, Danmarks Radio, Kirkernes Verdensråd i Biafra, Statens Filmcentral og TV 2 Nyhederne i Odense. Han var kun 22 år, da han fik sin ilddåb som krigsreporter i Vietnam og Biafra for DR’s "Orientering".

Han boede i flere omgange i USA, dels som DR-korrespondent, dels som lokalchef for EBU, den europæiske radio- og tv-union. Han var chef for TV-Avisen i fire år, og på TV 2 var han en kontant og respekteret souschef i et par år midt i 1990’erne.

For godt en halv snes år siden sagde han farvel til chefstillinger og faste indtægter for at blive sin egen herre. Han er både direktør, producent og journalist i Jensen & Kompani A/S, og stortrives som bl.a. bestyrer af sit eget radioprogram. På Syddansk Universitet i Odense har man også høstet gavn af hans store viden og erfaring, og brugt ham som ekstern lektor for journalist-studerende.

Den mediekritiske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce