Den mageløse mink

Foto: Peter Leth-Larsen

Den mageløse mink

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25-årig Odense- designer går utraditionelt til værks i konkurrence om bedste pelsværk

Det har været et eventyr for den unge designer Hans Christian Madsen at boltre sig i mink til flere tusinde kroner i dette års konkurrence om Den Gyldne Pelsnål.

Med frie hænder har han på bare 48 timer skabt en kollektion til Kopenhagen Fur, der torsdag aften vises ved et show i København i konkurrence med fire andre unge danske designere.

Selv om det er pelsværk, Hans Christian Madsen har arbejdet med, kommer inspirationen fra klassiske beklædningsdele som den islandske striktrøje og militærets sne-comouflage.

- Begge dele er uforanderlige beklædningselementer, der indeholder stærke værdier, forklarer han.

Hans Christian Madsen er født og opvokset i Dalum, hvor han gik på Tingløkkeskolen.

Her blev der ikke lagt megen vægt på de gamle traditioner med håndarbejde, så det var en helt uerfaren Hans Christian, der efter folkeskolen blev optaget på Designskolen i Kolding på instituttet for mode og design.

Her fik han lært de grundlæggende teknikker i håndarbejdet, inden han søgte videreuddannelse på den prestigesfyldte Royal College of Art i London.

- Det er i udlandet, man gror, men det har været uhyre vigtigt for mig at have de grundlæggende ting med fra Kolding. Uden dem var jeg ikke nået dertil, hvor jeg er i dag, siger han.

Han er også det danske skolesystem tak skyldig for den modenhed og selvstændighed, eleverne opdrages til her.

Det har betydet, at han i modsætning til sine medstuderende nok har lyttet til sine professorer, men også har haft modet til at argumentere og gøre, som han selv fandt rigtigst.

Det sjove ligger for Hans Christian Madsen i idéudviklingen. Et godt resultat kræver en god dialog med håndværkeren, men også, at man har et grundigt kendskab til, hvad stoffet, eller i dette tilfælde pelsværket, kan.

Hans Christian Madsen havde en idé om, at han ville strikke med minken. Gennem en snak med bundtmageren blev de enige om at skære skindene ud i fire millimeter tynde strimler, sætte dem sammen til en lang tråd og tviste dem til en overdimensioneret piberenser.

- Vi havde beregnet, at der ville gå 20 skind til, men der gik i virkeligheden 50, fortæller han.

Men arrangørerne troede så meget på hans idé, at han fik grønt lys.

- Det er fantastisk at få lov til at arbejde med så lækkert og eksklusivt materiale, det er jo ikke lige noget, man selv begynder at eksperimentere med.

Tidligere har han arbejdet med chinchilla.

Afgangsprojektet fra London var herrestrik inspireret af billeder hans far tog på Thulebasen i 1974.

Her blev fem forskellige nuancer i grå uld sat sammen med læder og chinchilla.

Kollektionen blev præsenteret i modemagasinet Dazed Confused, for allerede på skolen var den unge dansker blevet spottet som et nyt talent af flere i modebranchen.

Efter afgangen i sommer valgte han et tilbud fra Diesel og flyttede til Italien, hvor han er faldet rigtig godt til.

Her arbejder han på forårs- og sommerkollektionen 2009, som skal vises om et år.

Udover at formgive tøjet er han også med til at finde frem til det rigtige grafiske udtryk, når kollektionen skal præsenteres i kataloger.

Ved siden af Diesel-kollektionen arbejder Hans Christian Madsen med sin egen PR-kollektion, der skal være hans udstillingsvindue i modeverdenen.

Den bliver præsenteret rundt om i verden af PR-bureauet Goodley PR i London, der tror så meget på ham, at firmaet gør det uden beregning.

Det er vigtigt, at man beholder begge ben på jorden i modebranchen, men det er lige så vigtigt at se sig om i udlandet. I Danmark ligger vores friværdi i fast ejendom og biler, men i udlandet er man mere indstillet på at investere i beklædning.

Selv om Hans Christian Madsen måske står på tærsklen til noget stort, er han meget beskeden. Han drømmer ikke om sit eget modehus i Paris.

- Nej, men jeg vil gerne på et tidspunkt have mit eget brand, siger han.

Eventyret er først lige begyndt for den unge Hans Christian. Torsdag er han manden bag showets dyreste stykke pelsværk, der er beregnet til at skulle koste 60.000 kroner i butikkerne, hvis den sættes i produktion.

Arrangørerne troede så meget på idéen, at de lagde skind til. Nu skal det vise sig, og dommerne er lige så begejstrede.

Den mageløse mink

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce