Den 47-årige ankermand på DR's magasin "Penge" er inkarneret løber
Hver onsdag aften samler hun over 700.000 seere til sit magasin "Penge", som sendes i halen på TV-Avisen klokken 21.

Med kyndig hånd behandler hun og redaktionen bag magasinet aktuelle emner, der har noget med vores private økonomi eller jobliv at gøre. Indholdet er altid præget af stor grundighed og formen er indbydende. Derfor høster magasinet roser hos anmeldere og høje seertal hjemme hos familien Danmark.

For den 47-årige Dorte Fals er værtsrollen på "Penge" den seneste i en lang række udfordringer i sin 20 års karriere i tv-verdenen.

Hun blev oprindelig uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet i 1985, og tog samme år tillægsuddannelsen på Journalisthøjskolen i Århus. Herefter var hun informationsmedarbejder i Sparekassen SDS i to år, inden hun i 1987 blev ansat som journalist og vært på Kanal2 Sporten.

Da TV 2 så dagens lys, var Dorte Fals med til at starte TV 2 Lorry, og hun tilbragte de følgende ni år på hovedstadens regionalstation som reporter, vært og redaktionschef. I 1999 blev hun hentet til konkurrenten DR, hvor hun siden er stortrivedes i den store mediekoncern.

De første fire år var hun chef for TV-kulturprogrammerne, og blev så vært på DR2's temalørdage fra 2003. Seneste opgave er den som studievært på magasinet "Penge" i nyhedstimen på DR1.

I DR's hovedkvarter har hun for øvrigt glæden af at arbejde nært sammen med sin mand, Klaus Bundgård Povlsen, der som hun selv er journalist, og efter at have været ankermand på "Kontant" nu er vært på nyhedstimens flagskib, TV-Avisen.

Ægteparret Fals-Bundgård bor i et parcelhus i Brønshøj i behagelig kort afstand til Utterslev Mose. Netop nærkontakten med naturen betyder, at hele familien, som også tæller døtrene Katinka og Emma, kan dyrke sport og motion, som for alle fire er en uundværlig del af hverdagen.

Klavs Bundgård cykler og spiller tennis og døtrene spiller bl.a. basketball. Dorte Fals derimod er passioneret løber. Hendes far, læge Helge Fals, var atletikudøver på topplan og vandt bl.a. DM i 400 meterløb i 1951.

Dorte Fals selv begyndte at løbe, da hun var 19-20 år, og siden har løbeskoene været en naturlig del af hendes hverdag. Det foregår på motionsplan, og borttset fra DHL-Stafetten var hendes første rigtige løb en halvmaraton, nemlig løbet over Storebælt i 2005.

- Det var en fest og det gik super godt, syntes jeg. Jeg løb på lige under to timer, og det var udelukkende for at gennemføre, at jeg løb med, fortæller hun til magasinet "Danmark i løb".

Hun forbedrede siden sin Storebælts-tid med et kvarter, da hun løb Powerade halv-maraton på 1:45 i fjor. Fire gange har hun gennemført Eremitageløbet, hun har løbet flere kvindeløb og hun var med i klassikeren New York City Marathon 2006.

Hun delte i øvrigt rundthåndet ud af sin indsats og oplevelser fra New York i et tema på DR2, hvor hun brugte optagelser fra det kamera, hun selv havde med på løbet.

I dag løber tv-værten helst tre gange om ugen, når det ellers kan passes ind i en travl hverdag med arbejde og familie. En fodskade sætter en begrænsning på fem-otte kilometer, men til gengæld indgår gymnastik og svømning i hendes motionsrytme.

- At løbe giver mig en kontant gevinst hver gang. Jeg bruger træningsturene til at generere spændende ideer og løse udfordringer. Det kan være et tv-program, der er gået i hårdknude, eller det kan være en ny overgang mellem mindre indslag. Ofte skynder jeg mig ind efter løbeturen og skriver stikord ned, som jeg kan bruge senere, fortæller Dorte Fals.
  • Fyens Stiftstidende