Den korrekte embedsmand

Odense.Udviklingsdirektør Stefan Birgebjerg Andersen.
Foto: John Fredy

Den korrekte embedsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portræt

Der er bred enighed om, at Odense mister en kapacitet, når udviklingsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen med udgangen af marts takker af.

Han tiltræder den 1. april en nyoprettet stilling som direktør for By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding, der er blevet til efter en større ændring af kommunens administration.

Her kommer han til at stå i spidsen for 600 medarbejdere i den nye forvaltning, som er en sammenlægning af den hidtidige tekniske forvaltning og kultur- og fritidsforvaltningen. Og bliver også stedfortræder for kommunaldirektøren i eksterne anliggender, altså byens ansigt udadtil.

Kolding er kåret som Danmarks vækstcenter nummer ét og vil gerne have fuld fokus på yderligere udvikling.

Det er som bekendt særlig vigtigt i den svære tid, som det meste af verden gennemlever netop nu.

At Stefan Birkebjerg Andersen er den helt rette mand til det, er de ikke i tvivl om i Kolding.

Her kender de ham fra tidligere, idet han i årene 2001-2007 var direktør for kulturområdet i byen.

Der har omvendt også været stærke kræfter i spil for at beholde ham i Odense Kommune, hvor han siden sin tiltrædelse den 1. august 2007 har fået sat turbo på arbejdet med kommunens vækst- og erhvervspolitik.

Udviklingsforum, som er en del af det, har fået mere og mere lagt ind under sig for at samle kræfterne bedst muligt.

Nu senest pr. 1. februar, hvor blandt andet EventHouse lægges under Udviklingsforum, som så vil være én kommunal størrelse med omkring 45 medarbejdere.

At Odense kunne kåres som Danmarks iværksætter-by nr. 1 i 2009 er et af de synlige tegn på noget af det, som Udviklingsforum går og roder med til hverdag.

Selv er Stefan Birkebjerg Andersen den 100 procent korrekte embedsmand, som ikke giver en flig af antydning af, hvad der er gået forud for hans jobskifte.

Han bidrager ikke til spekulationerne om, hvorvidt borgmesterskiftet fra en borgerlig til en socialdemokrat har haft betydning, nu hvor han får job i en kommune, hvor flertallet er skiftet fra socialdemokratisk til borgerligt.

Den slags kommenterer en regelret embedsmand naturligvis ikke, fordi han som det er traditionen og standarden her i landet i princippet kan udføre sit arbejde lige så godt, uanset hvilken farve, flertallet har.

Og skulle han have karriereplaner om en dag at vende tilbage til Odense, for eksempel som stadsdirektør, når den nuværende Jørgen Clausen takker af, er det også helt fornuftigt ikke at have udtrykt præference for hverken den ene eller anden side.

På den arbejdsplads, han snart forlader, efterlader han et godt indtryk. Selv om han har en militær baggrund, er han på ingen "militærtypen på den dårlige måde", som dem, der kender ham godt, udtrykker det.

Selv om han er krævende og melder klart ud, hvad han forventer af sine folk, betegnes han også som meget lyttende, forstående og ikke mindst humoristisk.

Han arbejder hårdt og målrettet - ofte 50-60 timer om ugen, så der bliver ikke så meget tid til de sportslige udfoldelser, han ellers holder så meget af.

Den årlige skitur ser ud til at være i fare i år, hvilket ikke bekommer ham vel. Ellers er det svømning, cykling og løb, der står på programmet, mens det bliver til mindre tid på tennisbanen end tidligere.
Foto: John Fredy

Den korrekte embedsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce