Den italienske stjernetenor

Italian opera singer, tenor Andrea Bocelli performs with the Czech National Symphonic Orchestra under the baton of maestro Marcello Rota from Italy, in Medjugorje, the Christian shrine, where Virgin Mary allegedly appeared, near the southern Bosnia-Herzegovina's city of Mostar on Thursday, Aug 7, 2008. (AP Photo/Hidajet Delic)

Den italienske stjernetenor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år: Mandag fylder Bocelli 50 år - på toppen af en karriere, hvor han sælger millioner af plader, først og fremmest popballader, men også klassiske operaværker.

Han blev født med en alvorlig øjensygdom på en bondegård i Toscana, og siden et uheld på fodboldbanen som 12-årig har han været totalt blind. Først så sent som omkring 1990 - og efter at have taget en juridisk embedseksamen - tog han fat han på en sangerkarriere med studier hos mestersangerne Franco Corelli og Luciano Pavarotti.

Sideløbende med studierne optrådte han på pianobarer rundt om i Italien, men efter at have fået chancen for at synge sammen med Luciano Pavarotti på dennes store hit "Miserere" i 1993 gik det for alvorligt stærkt. I de følgende år optrådte Andrea Bocelli med navne som Dame Kiri Te Kanawa, José Carreras, Bryan Adams, Celin Dion, Al Jerreau og Sarah Brightman.

Han har udgivet en lang række popalbum, men også indspillet seks komplette operaer, heriblandt La Bohéme, Trubaduren og Tosca. Det anslås, at Bocelli indtil videre i alt har solgt over 60 millioner album.

Det er derfor ikke sært, at han også er stærkt efterspurgt til at synge ved helt særlige lejligheder såsom på Ground Zero i New York i oktober 2001, ved uddelingen af Nobels fredspris i Oslo i 2004, ved Luciano Pavarottis bisættelse i Modena i 2007 og såmænd også ved Tom Cruise og Katie Holmes bryllup i Italien i 2006.

I 2002 gav han på et stopfyldt Aarhus Stadion sin foreløbig eneste koncert i Danmark. (ritzau)

Den italienske stjernetenor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce