Den hårdtslående rapper Ice-T fylder 60

Rapperen Ice T fylder 60 år den 16. februar 2018. (Foto: ANDREW KELLY/Scanpix 2018)

Den hårdtslående rapper Ice-T fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har man sagt gangsta rap, må man også sige Ice-T, der fredag den 16. februar fylder 60 år.

Tracy Lauren Marrow, som er den amerikanske rapstjernes rigtige navn, spillede en hovedrolle, da den hårdtslående udtryksform slog igennem i sidste del af 1980'erne og begyndelsen af 1990'erne. Siden har han også gjort karriere på tv.

Gangsta rap var et aggressivt musikalsk oprør fra samfundets bund og minoriteter.

Ice-T voksede selv op på gaden og er flere gange blevet sat i forbindelse med banden Crips, der holder til i slumbydelen South Central i Los Angeles.

I 1985 kastede han sig over musikken, som han miksede på sin egen måde.

Udgangspunktet var rapmusikken fra de sorte slumkvarterer, men Ice-T skruede op for aggressiviteten ved at tilføje elementer fra heavy metal.

Han blev for alvor kendt i begyndelsen af 1990'erne i forbindelse med albummet "OG: Original Gangsta", hvor han blev bakket musikalsk op af det hårdtslående heavy metal-band Body Count.

Albummet faldt tidsmæssigt sammen med raceopstand i Los Angeles, og nummeret "Cop Killer", politimorder, skabte stor opstandelse.

Den daværende præsident, George H.W. Bush, tog afstand fra Ice-T. Rapperen hævdede, at mennesker, der ser anderledes ud og levede på alternative måder, var udsat for politivold.

Siden har Ice-T skruet lidt ned for retorikken og bruger nu mere af sin tid på skuespil. Han har været med i flere film og tv-serier, herunder "Special Victims Unit".

Han har dog ikke helt glemt at provokere, hvilket han beviste ved dette års Grammy-uddeling, hvor han kaldte præsident Donald Trump "en idiot" og sagde andet, der ikke egner sig til at blive trykt på skrift.

Ice-T er gift med Coco Austin. De har en datter på to år og har haft et realityshow sammen. Desuden har han to børn fra tidligere forhold. (Ritzau)

Den hårdtslående rapper Ice-T fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce