Den fynske piratjæger


Den fynske piratjæger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man kan godt være født i Odense med kanalen som eneste forbindelse til verdenshavene og alligevel blive søofficer og chef for én af Natos største flådeaktioner i mange år.

Det er Christian Rune bevis på. Den 47-årige fynbo med titel af flotilleadmiral skal det kommende års tid lede Natos krigsskibe i jagten på pirater ud for Afrikas Horn.

Efter en sømilitær ceremoni i Oman har han allerede kastet sig ud i den gigantiske opgave. Ved sin side på kommandoskibet "Absalon" har han en stab på 18 søofficerer og befalingsmænd fra de øvrige natolande og fra søværnet.

"Absalon" afgik fra Flådestation Frederikshavn få dage efter nytår. Kommandørkaptajn Dan B. Termansen og hans 130 mand store besætning nåede planmæssigt frem til Oman, og her har Christian Rune nu overtaget kommandoen.

Han har tilmed fået en flyvende start på opgaven. 25 mand fra "Absalon" befriede fredag besætningen på et kapret skib ud for Somalia kyst, og tidligere på ugen undsatte "Absalon" et indisk skib, som var kapret af somaliske pirater i Adenbugten.

Christian Runes og Natos piratjagt foregår først med "Absalon" som kommandoskib og senere i år med søsterskibet "Esbern Snare" i samme nøglerolle. Formelt indgår de to danske krigsskibe som kommandoskib for Natos flådestyrke gruppe 1 - kaldet SNMG1.

Bortset fra ferier og øvelsesvirksomhed betyder Christian Runes opgave som piratjæger afsavn fra kone og de to børn på fire og ni år. Det er betingelser, familien har vænnet sig til gennem hans over 20 års arbejde i søværnet, og det var da også efter ganske kort betænkningstid, han sagde ja til den store opgave.

Christian Rune møder med skarpe skud i støvlen frem til jagten på sørøverne. Han har en grundig teoretisk uddannelse bag sig hentet både herhjemme, i England og på flådeakademi i USA.

Han har samtidig gjort aktiv tjeneste i søværnets korvetter. I flere omgange har han været officer på "Olfert Fischer" blandt andet i den første golfkrig mod Saddam Hussein i 1990-92, da Kuwait blev befriet.

Samtidig har han ved skrivebordet i København fået en grundig indlæring i det politiske system. Det er foregået først et par år i som sagsbehandler i Forsvarsministeriet, og fra 2006 til 2008 som konsulent i Statsministeriet.

Den erfarne søofficer har allerede fået en række udmærkelser for sin indsats. Det gælder blandt andet Kuwait Liberation Medal, Natomedaljen, Forsvarets Medalje og Ridderkorset af Dannebrogordenen.

Med en vellykket jagt på de frygtløse afrikanske sørøvere, som er blevet den internationale skibsfarts mareridt, er der sikkert mere hæder i vente til flotilleadmiralen med de fynske rødder.

Den fynske piratjæger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce