Den fynske hotelmutter

Sandra Plesner Weinert.

Den fynske hotelmutter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KARRIERE: Den 39-årige gartnerdatter fra Sdr. Nærå er i dag ejer af tre hoteller i Århus og København

HUN er mor til to gange tre. Tre veldrevne hoteller i Århus og København. Og tre velskabte børn, sønnen Axel og tvillingerne Babette og Manon.

Den 39-årige fynbo Sandra Plesner Weinert har haft fuld fart på i sit liv - både som erhvervskvinde og som mor. Og karrieren synes ikke at være standset. Tværtimod.

Netop disse dage tæller hun på knapper, om hun skal investere penge og kræfter i et hotel nummer fire. Beslutningen skal træffes inden den 1.september. Hvilket hotel, det drejer sig om, tier hun med, men det ligger ikke på Fyn. Det er her i København, pengene er, siger hun med et stort smil.

SANDRA Plesner Weinert er fynbo af fødsel og opvækst. Hendes far var gartner i Sdr. Nærå ved Årslev, og hun havde sin skolegang på Odense Friskole.

Herefter begyndte hun på Skt. Knuds Gymnasium, men sprang fra i 2.g. I stedet tog hun til Belgien som au pair og vendte med frisk appetit på bøgerne hjem for at gøre sin eksamen færdig på Odense Studenterkursus.

Herefter uddannede hun sig som grafiker i Århus og fik job som designkoordinator på Lego Billund, hvor hun arbejdede indtil 1998, da hoteleventyret startede.

UNDER gymnasietiden i Odense var hun blevet ramt af Amors pile, da hun var servitrice på Akropolis i Pantheonsgade. Køkkenchefen på den græske restaurant var den fire år ældre Marc. Forholdet udviklede sig på smukkeste vis og parret bosatte sig senere i et mindre hus i Riiskov ved Århus.

Og mens Sandra blev grafiker, uddannede Marc sig som arkitekt. Han har i dag tegnestuer i både Århus og København.

At Sandra Plesner Weinert overhovedet blev hoteldirektør, skyldtes tilfældighedernes spil. I seks år pendlede hun mellem Lego i Billund og hjemmet i Århus og hun tog den lange transporttid med et dagligt smil, indtil hun blev gravid.

MEGET belejligt foreslog en god ven, at ægteparret Weinert skulle købe et hotel, der var sat til salg overfor banegården i Århus. Med mod på at tage springet begav den højgravide kvinde og hendes mand med den lange mørke hestehale sig ind i en lokal bank og bad om at låne to og en halv million kroner.

Det endte med et rungende nej. - Vi blev overhovedet ikke taget seriøst, husker Sandra Plesner Weinert.

Et nyt forsøg blev gjort i en anden bank, og med mere held. Handlen med hotellet ved banegården blev imidlertid ikke til noget, men i stedet blev lånet investeret i en ejendom i Guldsmedegade.

HER GIK ombygningen straks i gang, inden Sandra måtte tage en pause for at føde sin søn og i begyndelsen af 2000 kunne den unge hotelmutter tage imod de første gæster på det to-stjernede Hotel Guldsmeden. Det råder i dag over 27 værelser alle med romantiske himmelsenge.

Efter et års tid med næsten fuld belægning rettede Weinert-parret blikket mod København. Gik kritisk og forsigtigt til værks, inden de i 2002 kunne åbne det tre-stjernede hotel Guldsmeden Carlton på Vesterbrogade.

DET BLEV imidlertid op ad bakke i den første tid.

- Alt, hvad Marc tjente som arkitekt, brugte jeg, for vi har aldrig haft en kassekredit. På det tidspunkt rasede hotelkrigen, og jeg tror, vi tabte i nærheden af halvanden million på et års tid. Da svedte vi godt nok, men siden er det bare gået derudad, siger Sandra Plesner Weinert.

I foråret i år kunne hun så åbne sit tredje hotel. Det hedder Guldsmeden Bertram, ligger også på Vesterbrogade, er fire-stjernet og råder over 47 værelser.

- Vi har selvfølgelig begået fejl undervejs, men dem har vi lært af. Og i dag må jeg indrømme, at det er skidesjovt at tjene penge, siger den tredobbelte hotelejer med et stort smil.

I FORÅRET fik Sandra Plesner Weinert et fornemt skulderklap for sit arbejde. Hun blev inviteret til Paris for at modtage den europæiske erhvervspris "Le Prix Madame Commerce de France". Den gives for et fremragende og usædvanligt karriereforløb og belønner kvindelige erhvervsledere for økonomisk og socialt engagement i deres by eller fag.

Sandra Plesner Weinert er den første dansker, som modtager prisen, der er uddelt ni gange. Hun fik den overrakt af Frankrigs tidligere sundhedsminister Simone Veil.
SANDRA PLESNER WEINERT
Født den 3.juli 1967 i Sdr. Nærå ved Årslev.

Eksamen fra Odense Studenterkursus.

Uddannet grafiker i Århus.

Ansat som designkoordinator på Lego i Billund.

Åbnede sit første hotel i 1999 i Århus. Har siden åbnet to hoteller i København og Århus.

Hædret med den europæiske erhvervspris "Le Prix Madame Commerce de France" i år.

Med i det internationale kvindenetværk Zonta i Frankrig.

Bosat på Frederiksberg. Gift med Marc, der er arkitekt. Parret har sønnen Axel og tvillingerne Babette og Manon.

Den fynske hotelmutter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce