Den fynske græker


Den fynske græker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere prorektor på Ingeniørskolen i Odense, Konstantin Lassithiotakis, fylder 50 år

- Du kan blive tjener eller håndværker som din far. Andre muligheder har du ikke her på Kreta.

Sådan lød det, da lille Konstantin skulle lære at stå på egne ben.

- Nix, sagde den lille stædige knægt. Jeg vil have en uddannelse, og jeg vil ud i verden.

Konstantin Lassithiotakis fik sin vilje, så da han som 18-årig var færdig med skolen hjemme i landsbyen på Kreta, rejste han til verdensbyen London.

Her brugte han nogle år på at suge den sydende storbyliv til sig og klarede dagen og vejen med nogle småjob. Drømmen om at læse videre ulmede dog stadig i den unge græker, og han begyndte på ingeniørstudiet i London.

På et tidspunkt mødte han en charmerende dansk pige. Kærligheden blomstrede og hånd i hånd rejste parret til Danmark, hvor Konstantin Lassithiotakis fortsatte sine ingeniørstudier på Odense Teknikum.

Det unge par bliver gift, stifter hjem og får de følgende år to sønner og en datter. Deres veje skilles imidlertid, da børnene er halvstore. Faderen boede en tid sammen med sin yngste søn i Odense, mens datteren boede hos sin mor. Den anden søn rejste til Roskilde for at studere på RUC.

Konstantin Lassithiotakis er i dag forlovet med Amalia, der som han selv kommer fra Kreta. Bopælen hedder stadig Odense, og det er her, den danske græker søndag fejrer sin 50 års fødselsdag.

Han er i dag direktør for VIA University College i Horsens. Det er en af landets store uddannelses-institutioner med 550 ansatte og 22.000 elever, kursister og studerende.

Her arbejder han i et internationalt miljø og stortrives med det.

- I min tid i det private erhvervsliv fik jeg opbygget et internationalt netværk. Det bygger jeg videre på her og er ved at etablere et netværk med andre uddannelses-instutioner, virksomheder og studerende, siger han.

Da Konstantin Lassithiotakis for 25 år siden havde taget eksamen som maskiningeniør i Odense, prøvede han kræfterne af i det private erhvervsliv. Han fik job hos Danfoss på Als og var der i to år. Da hans kones orlov fra sit arbejde udløb, vendte den lille familie tilbage til Odense, og Konstantin Lassithiotakis fik arbejde hos ABB.

Næste trin på karrierestigen tog han tre år senere, da han blev ansat som lærer på det daværende Odense Teknikum, som nu til dags hedder Ingeniørskolen. I 2000 blev han udnævnt til prorektor på den store institution.

Konstatin Lassithiotakis siger uden omsvøb, at han befinder sig enorm godt i Danmark, men det betyder imidlertid ikke, at han er groet helt fast.

- De næste mange år har jeg ingen planer om at rykke videre. Jeg har et godt job med en række spændende udfordringer, men omvendt så drømmer jeg stadig om at tage et spring videre. Hvis VIA University College i Horsens skulle finde på at åbner en afdeling i Kina, så tager jeg gerne med, siger han med et stort smil.

Den glade græske fynbo har plads til andet end uddannelser og internationale netværk i sin tilværelse. Han er fritidssejler, kører på motorcykel og er engageret i foreningsarbejde, der bl.a. tæller en international afdeling af Rotary Club i Odense, som tilmed er oprettet med ham som drivkraft.

Og trods 30 år i Danmark rinder der stadig græsk blod i hans årer. Musikken og sangen spiller således en stor rolle i både hans og de tre børns liv.

- Indtil for fem år siden havde jeg dog aldrig selv spillet et instrument, men så begyndte jeg at spille på bouzouki, der er en græsk udgave af mandolinen.

- Jeg har bare ikke evnerne til den slags, men det er sjovt, så jeg har skam ikke opgivet spillet, siger Konstantin Lassithiotakis.

Den fynske græker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce