Den fynsk-danske cirkusprinsesse Diana Benneweis fylder 70

Diana Benneweis som fylder 70 år den 12. juni 2017fotograferet 03-10-2015.Foto Arne Magnussen.

Den fynsk-danske cirkusprinsesse Diana Benneweis fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag den 12. juni fylder Diana Benneweis, der er født på Fyn, 70 år.

- Familieforholdene er lidt indviklede, plejer Diana at sige, når man taler om familien Benneweis.

Kort fortalt er historien den, at Cirkus Benneweis blev grundlagt 13. juli 1887 af Dianas oldefar Gottfried Benneweis.

Gottfried var gift med Marie, og sammen fik de blandt andet sønnen Ferdinand (Dianas bedstefar), som overtog cirkus efter Gottfried. Ferdinand var gift med Irene (Dianas bedstemor), men de fik ingen børn sammen.

Ferdinand havde dog et par børn på "gule plader", herunder sønnen Manfred. Ferdinand og Irene havde tillige et par plejebørn, herunder Eli, som hurtigt blev Ferdinands højre hånd.

I 1946 mødte rengøringsassistenten Ilse Ankersen fra Middelfart Manfred, da Cirkus Benneweis besøgte byen.

Ilse og Manfred var begge 16 år, og de blev forelskede og kom sammen en kort tid. Resultatet af deres romance blev Diana.

Hvor en 16-årige mor i dag bliver reality-stjerne i tv-serien "De Unge Mødre", var det i 1946/47 flovt, at en så ung pige blev gravid og så oven i købet uden i stor hast at blive gift med barnets far.

Ilse og hendes forældre besluttede derfor, at barnet skulle bortadopteres. Da Irene hørte om sagen, valgte hun selv at adoptere Diana, som hun derefter satte i pleje hos sin egen plejesøn Eli og dennes ægtefælle Eva.

Eli og Eva opførte sig i enhver henseende som Dianas forældre, og de fik senere lov at adoptere hende.

De første år var det først og fremmest bedstemor Irene, som tog sig af den lille Diana.

I 1970'erne og 1980'erne oplevede publikum Diana som den dårende dejlige cirkusprinsesse i flotte rober og med prægtige heste. Man kunne sjældent åbne et ugeblad, uden at der var omtale af Diana.

Da Eli døde i 1993, arvede Diana Cirkus Benneweis, som hun drev frem til 2015.

Sæson efter sæson viste hun flotte forestillinger, ofte med megen nytænkning. Eksempelvis den bragende flotte forestilling Classic & New Wave fra 2000, hvor ikke mindst den piercede hula-hop-stjerne Denise Randol forargede mange, og forestillingen Super Girls fra 2001, hvor samtlige medvirkende var kvinder.

I 2002 gav Diana Benneweis både pressen og publikum et chok, da hun åbent berettede, at hun havde psykiske problemer og havde været indlagt på den lukkede afdeling.

Afsløringen blev fulgt op af bøgerne "Alting har sin pris" fra 2002 og "Livet bliver ikke genudsendt" fra 2006.

Sygdommen betød også, at hun fra og med sæson 2006 holdt op med at gå i manegen. Hun havde fået det, som skuespillere kalder sceneskræk. I dag har Diana har lært at leve med sin sygdom.

I sæson 2015 overlod hun den daglige ledelse af Cirkus Benneweis til sine tvillinger Nadia og Dawid, og med udgangen af sæsonen valgte hun helt at "abdicere".

Nadia og Dawid besluttede samtidig at holde et par års pause, mens de arbejdede på et helt nyt koncept for det hæderkronede gamle cirkus.

Siden er vinterkvarteret i Dronningmølle, som længe har været for stort og upraktisk til cirkussets reelle behov, solgt.

Diana Benneweis fejrer den runde dag sammen med tvillingerne og nogle få venner i det idyllisk beliggende hus ved en søbred midt i en skånsk skov, som hun købte for snart 20 år siden.

Hun beder om, at man i stedet for at sende hende gaver betænker Landsforeningen Sind, som hun i mange år har været ambassadør for.

Den fynsk-danske cirkusprinsesse Diana Benneweis fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce