Den evigt rejsende


Den evigt rejsende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEFLESTE har nok set forfatteren Ib Michael i fjernsynet, ombord på det gode skib Nordkaperen, sammen med kaptajn Kløvedal, på vej mod nye eventyr og fjerne horisonter.

Det er sådan vi kender ham, Ib Michael, som den evigt rejsende, der med sin blanding af begejstret drenget nysgerrighed, frodig fantasi og et eminent skrivetalent er blevet en af Danmarks mest afholdte forfattere.

Han er her, der og allevegne, og det er kun få dage siden, man kunne opleve ham på TV-skærmen, rapporterende fra et sted i Thailand, hvor han fortalte om livet i strandkanten efter den store katastrofe.IDAGFYLDER Ib Michael, tro det eller ej, 60 år, og i den forbindelse kan man passende minde om, at det hele begyndte i Roskilde, hvor Ib Michael Rasmussen blev født ind i en grossererfamilie.

Herfra hans verden gik, og han vendte tilbage til den mange år senere, rent litterært, i nogle af forfatterskabets mest elskede bøger, nemlig den selvbiografiske romantrilogi "Vanillepigen", "Den tolvte rytter" og "Brev til månen".

Senere er sommerhuset i Kikhavn i Nordsjælland blevet en af de faste baser for Ib Michael og hans hustru siden 1988, journalisten Hanne Danielsen.

MENELLERS er det jo nok så meget livet uden for Danmark, der optager ham. Og altid har gjort det.

Han læste indianske sprog og kulturer på Københavns Universitet og gendigtede indianske myter i én af sine allerførste udgivelser, "Den flyvende kalkundræber" fra 1971.

Inden da havde han været på et tidstypisk syretrip i debuten "En hidtil uset drøm om skibe", og de tre rejsebøger, der fulgte efter, var igen et resultat af hans fascination af det indianske.

I ROMANERNE "Kejserfortællingen" og "Trobadourens lærling" rejste Ib Michael igen, denne gang ikke blot til fremmede lande, men også til fjerne tider, og det store gennembrud kom med "Kilroy, Kilroy" fra 1989.

For denne roman modtog Ib Michael boghandlernes Gyldne Laurbær - et sikkert tegn på, at man er blevet taget til nåde af folket - og hæder har det i det hele taget ikke skortet på.

Han har også modtaget den litterære elites skulderklap med fornemme hædersbevisninger som Det Danske Akademis Store Pris, Søren Gyldendal-Prisen og Kritikerprisen, og hans mange fans har hele vejen igennem kunnet glæde sig over hans stabile produktion, der midt i den nødvendige uforudsigelighed også - og stadigvæk - er dejligt genkendeligt Ib Michaelsk.

ROMANEN "Paven af Indien", der udkom i 2003, forener således et historisk emne med masser af duft af Sydamerika, og samme roman fik Berlingske Tidendes anmelder Lars Handesten til begejstret at kontatere, at prins Michael af Den Gyldne Fortælling stadig har rigeligt med sprog - langt mere end de fleste af sine danske digterkolleger!

Den evigt rejsende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce