Den bløde tennisdanser

Kenneth Carlsen med sin Vild med dans-partner Katrine Bonde.
Foto: polfoto

Den bløde tennisdanser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kenneth Carlsen har kæmpet med mentale problemer. Det er en saga blot

Kenneth Carlsen stod i fredags sammen med partneren Katrine Bonde og ventede på nationens dom. Skulle parret forlade seersuccessen "Vild med dans," eller ville stemmerne afgivet via mobiltelefonen holde de to inde i projektørvarmen mindst en uge mere?

Nationen var med Carlsen og Bonde. De "overlevede" og svinger sig i aftenens udsendelse ud i en slowfox; noget ganske andet end den rumba, der ikke faldt helt i dommernes smag for en uge siden.

Den måde, Kenneth Carlsen fremtræder på, når han "går gennem ruden" sammen med Katrine Bonde, er ganske anderledes end den, der gennem flere år var så betegnende for ham, da han dystede på alverdens tennisbaner og af den årsag også jævnligt optrådte på tv. I "Vild med dans" ser man en afslappet, smilende og imødekommende Kenneth Carlsen. Sådan var det absolut ikke, da det drejede sig om den tennisspillende Kenneth Carlsen.

Fra den professionelle debut i 1992 - da var "Kylle," som Carlsen kaldes blandt venner i tennisverdenen, 19 år gammel - var der mange faste ritualer, som partout skulle holdes. Ellers ville den spillemæssige succes udeblive.

Skoene skulle på og bindes på en helt speciel måde. Ketsjerne blev adskillige gange kontrolleret en ekstra gang og lagt i tasken. Igen på en bestemt måde. Tilsvarende med drikkedunk og håndklæde, inden tasken blev trukket over skulderen. Igen på en ganske bestemt måde. Det fortsatte under opvarmningen på banen, og det blev ved, efter det fra dommerstigen havde lydt: "Love all. Play."

Når Carlsen indtog serverens rolle, skulle bolden et vist antal gange i underlaget, inden den kunne kastes i luften og forhåbentlig serves fra den strakte venstre arm med mere end 200 km/t. Det gav resultat - positivt - mange gange, men de mange ritualer havde også en negativ indvirkning på Kenneth Carlsens spil - og også på hans liv uden for banen.

Manierne var nemlig også fremherskende for privatmennesket Carlsen. Han er således blevet antastet af ordensmagten, der troede, man havde fat i en biltyv. Det var blot Carlsen, der vedvarende blev ved med at tjekke sit egen køretøj. På samme kunne Carlsen finde på at tænde og slukke lyset i hjemmet en lille håndfuld gange, inden han låste hovedøren udefra.

Alt det fortæller Kenneth Carlsen blændende om i den netop udgivne bog "Alene på banen."

Carlsen beretter om det forventningspres ikke alene han selv, men også folk udefra - ifølge Carlsen selv - lagde på ham. Det udviklede sig til en præstationsangst, der gjorde, at karrieren var ved at glide Carlsen af hænde. Men heldigvis fik han vist, at formatet er og var helt i top.

Han vandt den indre kamp; fik styr på det hele såvel på som uden for banen, og nåede i sin ganske imponerende karriere, der først sluttede i fjor, at forlade de aktive tennisspilleres rækker efter 266 sejre og 288 nederlag i ATP-turneringer og med en pengekonto, der alene i indspillede præmier androg 2.990.980 dollars.

Siden den 191 cm høje og 88 kg lette Carlsen sagde farvel til aktiv tennis, har han fungeret som tennisekspert for TV 2 og som specialtræner for Caroline Wozniacki i en kortere periode midt på året.

Endnu har Kenneth Carlsen ikke besluttet, hvad han vil bruge resten af sine arbejdsduelige år på. Der har allerede været adskillige attraktive tilbud, men foreløbig koncentrerer den nu 35-årige sig om at fortsætte i "Vild med dans" og om kæresten Trine Laugesen.

De to har kendt hinanden i 15 år. De bor sammen i Monte Carlo, hvortil Carlsen flyttede tidligt i den aktive sportskarriere, men parret regner med at søge mod de hjemlige himmelstrøg inden for en meget overskuelig fremtid.

Kenneth Carlsen fortæller også i "Alene på banen" om den fælles sorg, parret har måttet lære at leve med. De to kan ikke få børn.

Fire gange har parret forsøgt sig via reagensglasmetoden. Desværre uden held.

Kenneth Carlsen lægger absolut ikke skjul på, at det er den største sorg, han har været igennem. Det kan selv store meritter på tennisbanen slet ikke hamle op med.

Ej heller succes i "Vild med dans," selv om den bløde tennisdanser sammen med Katrine Bonde vil gøre alt for, at parret ikke danser sig ud af konkurrencen i aften.

FOTO: POLFOTO.

Den bløde tennisdanser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce