Den alternative

Lene Andersen fra Bårdesø fylder 50 år i dag.

Den alternative

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ildsjæl fra BårdesøPortræt

Lene Andersen har omdannet Rosengård i Bårdesø til en alternativ arbejdsplads. I dag fylder hun 50 år

En ildsjæl fylder 50.

Dem går der ikke mange af på dusinet, kunne man fristes til at sige om Lene Andersen fra Bårdesø ved Otterup, der i dag fylder 50 år.

Lene Andersen blev som ung uddannet isenkræmmer, men læste senere til fritidspædagog. Her fandt hun sin rette hylde. Hun har gennem sin pædagogiske karriere arbejdet forskellige steder med både børn, unge og voksne, fra normalt velfungerende til udsatte, kriminelle, handicappede og udviklingshæmmede.

Det var netop ved arbejdet med handicappede, at Lene Andersen erfarede, at der manglede et alternativ til de kommunale og amtslige beskæftigelsestilbud. Det blev starten på den nye æra.

Hun købte i 2001 Rosengård i Bårdesø nær Otterup, og opkaldte virksomheden efter den. Rosengård - en alternativ arbejdsplads.

Rosengård, der i dag beskæftiger omkring 20 personer med nedsat funktionsevne, fungerer som gartneri med produktion af kartofler og grøntsager samt tomater, peber og agurk, der avles i et stort drivhus.

En rigtig bondegård skal også have dyr, så der er både høns, ænder, gæs, geder, hund og katte. Derudover drives gårdbutikken "Grøn & Rosa," der holder åbent om sommeren.

Ved siden af butikken ligger en krolfbane, der bliver flittigt benyttet af turisterne. Alt dette passes af de mange medarbejdere.

Som om det ikke var nok, så fik Lene Andersen idéen til at skabe en internetavis skrevet af handicappede. I november 2006 var Handi-Kom således en realitet og internetavisen, kom selvfølgelig til at hedde Handi-kompost.dk.

Redaktionen er netop flyttet fra Næsbyvej til større lokaler på Stenhuggervej 21 i Odense. Handi-Kom beskæftiger også omkring 20 personer, der skriver til avisen inden for hver deres område: sport, politik, kultur, hobby og fritid.

Lene Andersen brænder for det, hun laver, tænker kreativt og idérigt, ligesom hun er god til at se og bruge de ressourcer, som folk i hendes netværk og omgangkreds har, og via sin entusiasme få folk til at arbejde med på de mange idéer.

Ligeledes er det vigtigt for hende, at de mennesker hun arbejder med skal føle sig godt tilpas og være glade for deres arbejde.

Lene Andersen har mange bolde i luften, og der havde helt sikkert, hvis tiden var til det, været endnu flere. En enkelt har hun dog måtte lægge tilbage i kurven igen.

Det var ideen om en sø med tilhørende kanaler, der skulle bruges til kano- og kajaksejlads. TV 2 Fyn troede så meget på ideen, at de valgte den som én af to ideer i serien "Det store projekt". Projektet blev fremlagt for Erhvervs- og Fritidsudvalget, der blevet lavet tegninger og en godkendelse fra kommunen kom i hus.

Men uden den store opstartsøkonomi, vil projektet kræve en masse hårdt arbejde, mere end Lene Andersen havde tid og kræfter til. Hun måtte indse, at hvis sø- og kanalprojektet skulle blive til noget, skulle der rekrutteres folk.

Hun sendte breve og mails til mange af omegnens erhvervsdrivende, men fik kun få tilbagemeldinger. Efter store overvejelser besluttede hun at køre projektet i garage indtil videre.

Ikke glemt, men gemt.

Lene Andersen fejrer 50 års dagen med reception på Rosengård, Bårdesøvej 38, Otterup, i dag kl. 11 - 13.

Den alternative

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce