Dansk journalistiks rovfugl

Mette Fugl, der fylder 60 år i morgen, er én af sin generations førende journalister. Verdensberømt i Danmark for sin professionelle og kritiske stil har hun fået tilnavnet Rovfuglen.
Foto: Carsten Snejbjerg/POLFOTO

Dansk journalistiks rovfugl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

København: Alle kender Mette Fugl. De har mødt hendes skarpe blik i fjernsynet, hvor hun med en DR-mikrofon i hånden rapporterer aktuelle nyheder fra hele verden. I morgen fylder hun 60 år, og selv om hun har været i faget i 40 af dem, kan de direkte udsendelser stadig gøre hende nervøs.

- Min puls kører som et hastighedstog, og jeg tror, jeg skal dø - eller i det mindste besvime, har Mette Fugl sagt i et interview i Ekstra Bladet sidste år.

Hun blev født ind i et journalistisk miljø med en far, Sven Fugl, der var programdirektør på Danmarks Radio. Efter studentereksamen blev Mette Fugl journalistelev på Politiken i 1969 og blev allerede dengang udstationeret i Bruxelles.

Størstedelen af Mette Fugls karriere har været hos DR. Først som freelancer, siden på den politiske redaktion, hvor hun slog sit navn fast som en journalist, der forstod at høre både tekst og undertekst i sine interviews, og hvor hun blev respekteret for sin kritiske og direkte stil. Siden 1992 har hun haft base i Bruxelles som TV-Avisens tresprogede Europakorrespondent.

Hun har modtaget et utal af anerkendende priser for sin journalistik. Her kan nævnes Publicistprisen i 1986, Carl Nielsen Legatet i 1991 og et hæderslegat fra Axel og Magda Fuhrs Fond, som hun modtog i 2006 for sin evne til at gøre svært stof forståeligt gennem et klart og personligt sprog.

Mette Fugl har også skrevet bøger, heriblandt en særlig kogebog, »Fugls føde«, og samtalebogen »Er vi de eneste normale her?« med veninden og journalistkollegaen Karen Thisted.

Hun har en søn, Andreas, der har fulgt familietraditionen og er blevet journalist./ritzau/

Dansk journalistiks rovfugl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce