Danser med livet

Kim Dahl kan lige nu opleves som dommer i TV2s program "Vild med dans". Den friske frisure anlagde Kim Dahl for 10 år siden, udelukkende af praktiske årsager - det er stort set vedligeholdelsesfrit.

Danser med livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV-INTERVIEW: Musik og dans. Det er de to vigtigste ingredienser til et godt liv for Kim Dahl, der lige nu er aktuel som dommer i TV2s lørdagsunderholdning "Vild med dans".

Ingen titel kunne passe bedre på et tv-program med den karismatiske danseskoleleder fra Odense. Kim Dahl har altid haft danseverdenen helt tæt inde på livet, og han har ikke det fjerneste imod at blive kaldt for lidt af en danse-nørd.

Som Kim Dahl selv udtrykker det, så blev han født ind i en danseskole. Han begyndte at danse, da han var et par år gammel, og siden har det bare hængt ved.

- Dans er det, jeg lever og ånder for. Det er mit liv, forklarer han.

I dag har han overtaget forældrenes danseskole, som faderen startede tilbage i 1952. Tidligere var danseskolen kendt som Edna & Leo Dahl's Danseinstitut. Nu har det fået det lidt mere tidssvarende navn HIPS Dance Studios, og i dag er der alt lige fra pardans til breakdance på programmet.

Plads til musik

Men der er også plads til andet i Kim Dahls liv. Der er dog ikke tale om noget, der ligger milevidt fra dansens verden. Det er musikken, der får lov til at snuppe en bid af danseskolelederens liv en gang i mellem - men også kun en lille bid.

- Dans fylder 90 procent og musik de sidste 10 procent, fortæller han.

Det betyder, at det meste af livet foregår på danseskolen, hvor også Kim Dahls kæreste underviser i dans og hjælper med den daglige drift. Interessen for danseverdenen er også gået i arv til datteren, der bor hos sin mor i København og går på Den Kongelige Balletskole.

Til gengæld har den ikke fået tag i sønnen, der bor hos sin far i Odense. Hos Kim Dahl er det lysten, der driver værket, og sådan skal det også være for sønnen.

- Det betyder noget for mig, at han gør noget, der er sjovt. Men om det er dans eller kajakskydning, det blander jeg mig ikke i, siger den ansvarsbevidste far.
KIm Dahl
38 år

Bor i Odense sammen med sin kæreste og søn.

Leder af HIPS Dance Studios, som er Danmarks største danseskole med afdelinger i 15 fynske byer.

Lever af sin hobby

Kim Dahl ser dog mest musikken som sin hobby. Her er han med i et band, der hedder Stamp og spiller den såkaldte "stomp", som er musik, der opstår ved at slå løs på alle mulige ting fra hverdagen. Alt lige fra papkasser til skraldespande. Men kun en hobby er det dog ikke helt. Tæt på 1000 forestillinger er det blevet til med "Stamp".

- Jeg kan leve af min hobby, så jeg er jo faktisk fri for at have et arbejde. Og hvis man så sætter sine udgifter efter det, man tjener, så er der jo ingen problemer, siger Kim Dahl.

Problemer er noget af det, han beskæftiger sig mindst med. Han har nemlig opskriften på det gode liv lige ved hånden.

Et godt liv

- Vejen til et godt liv kan i virkeligheden skrives på sådan en pamflet på fire sider. Det gælder faktisk bare om at lave de ting, man har lyst til. Når man har det sjovt, så er man på sporet af det gode liv, lyder den forholdsvis simple opskrift ifølge Kim Dahl, der gerne gør opskriften endnu lettere at tyde:

- Når man kigger på sit ur og siger, hov er der allerede gået to timer, så må man analysere situationen, for så er man i nærheden af noget af det rigtige.

Danser med livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce