Dansen om Peitersen

Foto: Andreas Szlavik/Polfoto

Dansen om Peitersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 ÅR: Håndværkeren, skiltemaleren, kunstneren, tv-værten og ikke mindst den nye dansestjerne Erik Peitersen fylder 50 i dag

HAN ER vild med dans, og mange kvinder er vilde med ham.

Men sådan har det ikke altid været. Da han som dreng blev sendt på danseskole, var det ingen succes, og før han blev tv-vært, danser og sexsymbol levede han et forholdsvis stille, ukendt og borgerligt liv med kone og børn. Det har tv nu vendt op og ned på.

Handymanden og kunstneren Erik Peitersen er for alvor kommet i søgelyset og på manges læber med sin optræden i TV 2-programmet "Vild med dans", hvor han sammen med sin professionelle partner, Marianne Eihilt, dansede sig til en andenplads i de populære udsendelser med omkring en million seere flere lørdagsaftener i foråret.

OG PARRET kan tilsyneladende ikke få nok. I den senere tid har det trappet ned ved at give opvisninger forskellige steder i sommerlandet. På sin 50 års fødselsdag i dag kan det dog godt være, at Erik Peitersen nøjes med at tage en stille vals med sin kone, dekorationsmaler Susan, derhjemme på gården på Djursland. Til efteråret agter de at fortsætte dansetrinene på Marianne Eihilts danseskole i Århus, for som fødselaren siger, har han fået abstinenser, og så er dans en god og sjov måde at tabe sig på.

ERIK PEITERSEN er en meget alsidig herre, der har prøvet lidt af hvert. Han er uddannet skiltemaler, har været sømand og bygget skibe, inden han blev et kendt ansigt på TV 2. Det skete som håndværker og handymand i boligprogrammerne "Roomservice" og "Huset", og interessen for kunst har afspejlet sig i TV 2 Charlies kunstquiz "Penselsstrøg", hvor han har været studievært.

Han er selvlært kunstner og har deltaget i en lang række udstillinger og arbejdet som scenograf på danske reklame- og spillefilm. Desuden har han været assistent og sparringspartner for kunstneren Per Kirkeby på store opgaver som loftet i Det Kongelige Bibliotek, i Rejlev Kirke og på Aarhus Universitet, ligesom han har assisteret ved udsmykningen af det nye operahus i København.

Erik Peitersen er også en travl og engageret foredragsholder, der gerne fortæller om boligindretning og sit samarbejde med Per Kirkeby.

AT DEN 50-årige håndværker og kunstner også har gået rundt med et skjult dansetalent, kommer som en stor overraskelse for både ham selv og andre. Deltagelsen i "Vild med dans" har medført flere reaktioner end noget andet i hans liv. Han har fået utroligt mange tilråb og bemærkninger fra folk på gaden, og den kvikke - også i munden - balløve ved nu betydeligt mere om foxtrot, pasodoble og quickstep, end da han startede på træningen sammen den erfarne Marianne Eihilt, der er blandt verdens bedste standarddansere.

Alligevel har det ofte været hendes urutinerede mand- lige partner, der har skullet føre.

- At danse er en balanceakt, og det kan man sagtens overføre til hjemmefronten. Det kræver stor respekt og tillid, og at man ved, hvor man har hinanden i enhver forstand, sagde Erik Peitersen til BT op til finalen i "Vild med dans".

Han er et rigtigt konkurrencemenneske, men han lægger ikke skjul på, at hans kone ikke har været lige så vild med den tidskrævende danserolle som han selv. Al snakken om rollemodel og sexsymbol er han ligeglad med. Det er kun noget, der foregår i andre folks ho- veder, mener Erik Peiter- sen.

LETTERE misundelige mænd med 10 tommelfingre spørger nok, om der er noget altmuligmanden ikke kan med hænder eller fødder. Ja, det er der faktisk. Som professionel håndværker går han uden om alle former for elektrikerarbejde, og han er heller ikke så god med en computer. Og tal og regnskaber lader han sin kone om.

Erik Peitersen stresser af med musik, især klassisk, men han døjer meget med tinnitus - en erhvervssygdom fra den dengang han byggede stålskibe, og der blev hamret og banket.

HAN LEVER efter det gamle kinesiske ordsprog om, at en mand skal avle en søn, bygge et hus, skrive en bog og plante et træ, inden han lægges i graven. Multihåndværkeren har prøvet det hele undtagen at bygge et hus op fra bunden, så det har han nu besluttet sig for at gøre.

Foreløbig har Peitersen og de andre glade amatører givet danseskolerne en renæssance - med lidt hjælp fra Richard Gere og Jennifer Lopez i filmen "Shall we dance?".

TV 2 er i øvrigt klar med en ny omgang "Vild med dans" til efteråret, hvor kendte danskere igen får lov at slide danseskoene op.

Dansen om Peitersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce