Hun blev kendt i hele verden som modellen, der prydede forsider af modeblade og levede jetsetlivet. Helena Christensen blev en dansk supermodel
København: Helena Christensen udviklede sig i 90?erne til en af de mest kendte danskere i verden, da hun tilhørte verdenseliten blandt fotomodeller. Hun har siden skruet ned for modelarbejdet, men når hun torsdag den 25. december fejrer sin 40 års fødselsdag, er det stadig som en af de mest feterede danskere på den internationale scene.

For Helena Christensen var ikke bare en fotomodel; hun var en supermodel. En dansk far og mor fra Peru gav hende den naturlige skønhed og udstråling, der bragte hende på forsiden af verdens førende modeblade, og den krop, som modeskaberne Gianni Versace og Karl Lagerfeld fandt perfekt til at bære deres tøj.

På 1. klasse

Men derudover levede hun også livet på 1. klasse blandt verdensstjerner. Mens danske jetsettere mødtes på NASA i det indre København, festede Helena Christensen med rockstjerner som U2-forsager Bono og supermodelkollegerne Claudia Schiffer, Karen Mulder og Eva Herzigova i Monaco og New York. Den danske fotomodel tilhørte den lille gruppe af internationale celebrities, hvis liv unge verden over beundrede. Tidsånden dikterede, at det vigtigste var at være kendt, ikke hvad man var kendt for. Her passede Helena Christensen og den eksklusive gruppe af supermodeller perfekt ind.

Den danske model flyttede sig hurtigt fra at være en dansk til international supermodel. Hun blev Miss Danmark i 1986, men slog kort efter igennem internationalt. Som model var hun eftertragtet. Hun blev kæreste med INXS-forsager Michael Hutchence, og hun optrådte i Chris Isaacs musikvideo til »Wicked Game«. En stjerne var født, og den holdt sig lysende klar.

Måske et barn mere

Den 13. oktober 1999 fødte hun sønnen Mingus, som hun fik sammen med skuespilleren Norman Reedus. De to gik fra hinanden nogle år senere, hvorefter Helena Christensen blev kæreste med musikeren Rasmus Walter Hansen fra bandet Grand Avenue. Det forhold holdt et par år, og den danske model fejrer nu sin runde fødselsdag sammen med en ny musiker. Det er forsangeren i bandet Interpol, Paul Banks, som nu danner par med Helena Christensen.

Hun afslørede for kort tid siden i et interview med modemagasinet Cover, at hun overvejer at få et barn mere, inden det bliver for sent, som hun udtrykker det.

Helena Christensen lever et omskifteligt liv, da hun både har lejligheder i København, Monaco og i New York.

For nogle år siden dæmpede hun modelarbejdet for i stedet at bruge mere tid på den anden side af kameraet som fotograf.

/ritzau/