Danmarks første supermodel

Fyrre, fed og færdig er bestemt ikke en betegnelse, man kan bruge om en af halvfemsernes førende supermodeller Helena Christensen, når hun dagens efter juleaften kan fejre sin runde fødselsdag. På trods af de 40 år, og en status som veteran i branchen, er Helena stadig en efterspurgt personlighed, og det er ikke kun modelarbejdet, som hun gennem karrieren har givet sig i kast med ñ hun har også medvirket i film, deriblandt den omdiskuterede film om modeverden PrÍt-à-Porter i 1994 og Christoffer Boes film Allegro fra 2005. Efter at hun i 1986 blev kåret som Miss Danmark, tog hun turen til Paris for at forfølge drømmen om en modelkarriere. I 1991 optrådte hun letpåklædt i Chris Isaac's musikvideo Wicked Game, og efter det var det ikke bare modeverden, men også resten af verden, der fik øjnene op for den danske skønhed. (AP Photo/ Chris Carlson/POLFOTO/Arkiv)

Danmarks første supermodel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hun blev kendt i hele verden som modellen, der prydede forsider af modeblade og levede jetsetlivet. Helena Christensen blev en dansk supermodel

København: Helena Christensen udviklede sig i 90?erne til en af de mest kendte danskere i verden, da hun tilhørte verdenseliten blandt fotomodeller. Hun har siden skruet ned for modelarbejdet, men når hun torsdag den 25. december fejrer sin 40 års fødselsdag, er det stadig som en af de mest feterede danskere på den internationale scene.

For Helena Christensen var ikke bare en fotomodel; hun var en supermodel. En dansk far og mor fra Peru gav hende den naturlige skønhed og udstråling, der bragte hende på forsiden af verdens førende modeblade, og den krop, som modeskaberne Gianni Versace og Karl Lagerfeld fandt perfekt til at bære deres tøj.

På 1. klasse

Men derudover levede hun også livet på 1. klasse blandt verdensstjerner. Mens danske jetsettere mødtes på NASA i det indre København, festede Helena Christensen med rockstjerner som U2-forsager Bono og supermodelkollegerne Claudia Schiffer, Karen Mulder og Eva Herzigova i Monaco og New York. Den danske fotomodel tilhørte den lille gruppe af internationale celebrities, hvis liv unge verden over beundrede. Tidsånden dikterede, at det vigtigste var at være kendt, ikke hvad man var kendt for. Her passede Helena Christensen og den eksklusive gruppe af supermodeller perfekt ind.

Den danske model flyttede sig hurtigt fra at være en dansk til international supermodel. Hun blev Miss Danmark i 1986, men slog kort efter igennem internationalt. Som model var hun eftertragtet. Hun blev kæreste med INXS-forsager Michael Hutchence, og hun optrådte i Chris Isaacs musikvideo til »Wicked Game«. En stjerne var født, og den holdt sig lysende klar.

Måske et barn mere

Den 13. oktober 1999 fødte hun sønnen Mingus, som hun fik sammen med skuespilleren Norman Reedus. De to gik fra hinanden nogle år senere, hvorefter Helena Christensen blev kæreste med musikeren Rasmus Walter Hansen fra bandet Grand Avenue. Det forhold holdt et par år, og den danske model fejrer nu sin runde fødselsdag sammen med en ny musiker. Det er forsangeren i bandet Interpol, Paul Banks, som nu danner par med Helena Christensen.

Hun afslørede for kort tid siden i et interview med modemagasinet Cover, at hun overvejer at få et barn mere, inden det bliver for sent, som hun udtrykker det.

Helena Christensen lever et omskifteligt liv, da hun både har lejligheder i København, Monaco og i New York.

For nogle år siden dæmpede hun modelarbejdet for i stedet at bruge mere tid på den anden side af kameraet som fotograf.

/ritzau/

Danmarks første supermodel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce