København: Efter måneders hård træning og seks timers konkurrence kan Kenneth Hansen fra Restaurant Liga i Lübker Golf Resort i Nimtofte nu kalde sig Danmarks bedste kok. Han vandt med en menu af let saltede havtaskekæber, lammekrone med kryddersmør og citruscreme til dessert, da brancheorganisationen Horesta og 3F afviklede DM for kokke og tjenere i Bella Center i København. Med førstepladsen fulgte en præmie på 25.000 kroner. Fødevareminister Eva Kjer Hansen overrakte præmierne og gav andenpræmien til Tommy Friis fra Molskroen i Ebeltoft og tredjepræmien til sidste års gulvvinder Allan Poulsen fra Henne Kirkeby Kro i Henne.

Årets Kok blev afviklet samtidig med Årets Tjener, og her kunne fødevareministeren hænge guldmedaljen om halsen på Søren Appel Hansen fra Restaurant Frederikshøj i Århus, der også kunne gå hjem med en check på 25.000. Sølv gik til Anita Kajhøj Ibsen fra Molskroen i Ebeltoft, mens Thilde Maarbjerg fra Kong Hans Kælder i København fik bronze.

ritzau/