Danmarks bedste kok og tjener kåret

Ti finalister dystede om titlen Årets Kok 2009. Konkurrencen indledte fire dages gastronomisk gilde, når Horesta og 3F?s »Tema 09« koger over i Bella Center. Her Mads Rye Magnusson fra Mielcke & Hurtigkarl på Frederiksberg og Michael Kofod Nielsen fra Restaurant Klitgaard i Odense. Tariq Mikkel Khan/POLFOTO

Danmarks bedste kok og tjener kåret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

København: Efter måneders hård træning og seks timers konkurrence kan Kenneth Hansen fra Restaurant Liga i Lübker Golf Resort i Nimtofte nu kalde sig Danmarks bedste kok. Han vandt med en menu af let saltede havtaskekæber, lammekrone med kryddersmør og citruscreme til dessert, da brancheorganisationen Horesta og 3F afviklede DM for kokke og tjenere i Bella Center i København. Med førstepladsen fulgte en præmie på 25.000 kroner. Fødevareminister Eva Kjer Hansen overrakte præmierne og gav andenpræmien til Tommy Friis fra Molskroen i Ebeltoft og tredjepræmien til sidste års gulvvinder Allan Poulsen fra Henne Kirkeby Kro i Henne.

Årets Kok blev afviklet samtidig med Årets Tjener, og her kunne fødevareministeren hænge guldmedaljen om halsen på Søren Appel Hansen fra Restaurant Frederikshøj i Århus, der også kunne gå hjem med en check på 25.000. Sølv gik til Anita Kajhøj Ibsen fra Molskroen i Ebeltoft, mens Thilde Maarbjerg fra Kong Hans Kælder i København fik bronze.

ritzau/

Danmarks bedste kok og tjener kåret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce