Comeback som 69-årig


Comeback som 69-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere sygehus-administrator på Fyn ny landsformand for OK-klubberne

En tidligere sygehus-administrator på Fyn har nu som 69-årig pensionist fået sit comeback i de aktives rækker.

Det er Poul Dyrvig, som er blevet valgt som ny landsformand for de omkring 10.000 pensionister, som er tilknyttet de 40 OK-klubber i Danmark.

- Jeg vil meget gerne gøre en indsats for andre, og det er rent faktisk min hustru Ingrid, som er næstformand i OK-klubben her i Esbjerg, der gav mig puffet til at blive landsformand, siger Poul Dyrvig til Stiftstidende.

- Jeg har selv det privilegium at have fået lov til at leve længe og tilmed med et godt helbred. De glæder vil jeg gerne dele med andre og yde at stykke arbejde for at skabe aktiviteter for andre ældre. Det er nemlig pokkers usundt at synke sammen i sofaen med fjernbetjeningen i hånden, siger han.

Poul Dyrvig selv gik på pension for syv år siden. Hans sidste job var som administrativ chef for Varde Sygehus. Han beholdt sin bopæl i Hjerting en halv snes kilometer nord for Esbjerg, hvor han og Ingrid købte hus, da de for 24 år siden forlod Fyn.

Flyttelæsset kom da fra Capellavænget i Odense-forstaden Paarup, hvor Poul Dyrvig havde sit hjem, da han i ti år var ansat i Fyns Amt.

Efter sin uddannelse ved DSB og mange års arbejde i Århus, dels ved Statsbanernes administrationskontor, dels på Ingeniør-Sammenslutningen lokalkontor, kom han i 1973 til Fyn som sekretariatschef på Odense Sygehus. Her var han frem til 1979, da han blev hentet til Assens Sygehus som administrator.

Poul Dyrvig befandt sig med egne ord "ualmindelig godt på Fyn", men lod sig i 1983 overtale til at blive administrator på det meget større Esbjerg Centralsygehus. Her var han frem til 1995, da han rejste til Varde som sygehuschef som punktum for sit lange arbejdsliv.

Med konens overtalelsesevner er han nu klar til at tage en tørn som formand for OK-klubbernes Landsorganisation. Hovedkontoret ligger på Frederiksberg, hvor den første OK-klub så dagens lys for 40 år siden, men Poul Dyrvig håber at kunne passe sit formandshverv med jævnlige rejser til hovedstaden og flittig brug af internet og computer hjemme på Liljevænget i Hjerting.

Et af hans mål er at få flere med i OK-klubberne. 75-80 procent af de nuværende medlemmer er kvinder, og den skævhed vil han gerne have rettet op på.

Han ser også gerne, at der blive oprettet flere klubber på bl.a. Fyn, hvor de i dag findes i Odense, Brobyværk, Svendborg, Nr. Broby og Årslev. Og han understreger, at landsorganisationen er klar med både praktisk og økonomisk støtte til nye klubber.

- Selv om vi har opbygget og skabt et velfærdssamfund, som tager sig godt af alle, er der et stort behov for vort arbejde. Ældre behøver aktiviteter ud over at læse og lægge fliser i indkørslen. De skal ud og møde andre og have sociale oplevelser, siger han.

- Netop det sociale samværd er nøglen i vort arbejde. Her i Esbjerg møder 120-150 af vore 300 medlemmer således glade frem hver uge til et klubarrangement. Det viser da tydeligt behovet for OK-klubberne og vidner om alt andet end den såkaldte mødetræthed, siger Poul Dyrvig.

Comeback som 69-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce