Chef i en mandeverden


Chef i en mandeverden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politidirektør i Sydøstjyllland og landhusmor i Kolding Lone Krag Sehested fylder 50 år

Direktør Lone Krag Sehested og hendes godt 600 politifolk skal sørge for, at de 441.000 borgere i det sydøstlige Jylland kan leve et fredeligt liv uden tyveknægte, voldsmænd og andre forbrydere og syndere.

Hun har siden sommeren 2006 været politidirektør i det område, der omfatter Vejle, Horsens, Skanderborg, Fredericia, Kolding og Billund. Da hun blev udnævnt af daværende justitsminister Lene Espersen, var hun den næstyngste af de 11 nye politidirektører, og - bortset fra Hanne Bech Hansen i København - den eneste kvinde på den toppost.

Lone Krag Sehested, som i morgen fylder 50 år, var særdeles godt rustet til opgaven, da hun satte sig i direktørstolen på politigården i Horsens. Gennem sin lange karriere har hun arbejdet på mange politistationer i det sydøstlige hjørne af Jylland, og privat har hun i mange år boet på sin mands slægtsgård ved Kolding.

Netop de landlige omgivelser er en grundpille i politidirektørens tilværelse. Hun er som barn vokset op på Brandsø midt i Lillebælt. Hendes far var driftsleder på Wedellsborg Gods på Vestfyn, og frem til fjerde klassetrin blev hun sammen med sin søster undervist i hjemmet på Brandsø, som i store dele af året lå næsten mennesketom hen.

Hun blev student i Aabenraa i 1978 og var fem år senere færdig som jurist fra Aarhus Universitet. Sin første praktiske erfaring hentede hun i Odense som politifuldmægtig, inden hun fortsatte videre til politistationerne i Kolding, Vejle og Haderslev med en afstikker omkring statsadvokaten i Sønderborg.

Efter to konstitueringer som politimester i Haderslev og Tønder blev titlen som mester permanent i 2003 i Fredericia.

Selv om hun har tilbragt hele sit professionelle liv i retssale og på politistationer, har Lone Sehested også haft lyst til at kikke indenfor i det private erhvervsliv. På et tidspunkt søgte hun om orlov, og tilbragte tre måneder i direktionen hos firmaet Coloplast for at lære mere om ledelse.

- Jeg var meget glad for at være der, og hvis jeg ikke var blevet politidirektør, så var jeg nok blevet i det private erhvervsliv, siger hun i dag.

Slægtsgården Strarup på Skamlingsvejen ved Kolding har gennem årene været Lone Sehesteds udgangspunkt. Den ejes og drives af hendes mand siden 1990, propritær Niels Sehested, og hun indrømmer, at de ofte lange arbejdsdage i retten eller på kontoret har afskåret hende fra at give en hånd med i driften. Til gengæld har hun bestræbt sig på at være en god mor for parrets tre børn.

- Det har været vigtigt for mig, at vi kunne blive boende her på gården hele tiden, så det var lige meget for børnene, om jeg drejede til højre eller venstre, når jeg kørte ud af indkørslen. Endelig valgte jeg at være hjemme på halv tid i de 8-10 år, da jeg fik mine børn, har hun fortalt til Jydske Vestkysten.

Når hun kommer hjem til gården, sætter hun sig ofte op på en af familiens islandske heste.

- Vi har alle redet i mange år, og da børnene var små, havde vi dem med i en bæresele på ryggen, fortæller hun.

- Og som landhusmor har jeg altid noget at tage mig til. Når jeg er færdig i den ene ende af stuehuset, kan jeg begynde i den anden, selv om jeg har lært at uddelegere arbejdet til børnene, siger politidirektøren.

Også sejlads står højt på hendes fritidsliste. Det er blevet til mange ture i forældrenes båd, og sønnen Nicolai på 19 har som elitesejler trukket hende med til mangen en kapsejlads i ind- og udland.

Derfor var det en stolt mor, der i oktober i fjor kunne se sin talentfulde søn og hans besætning fra Kolding Sejlklub vinde det danske mes­terskab i matchrace for unge under 23 år.

Chef i en mandeverden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce