Ceremoni i Mindelunden

Tidligere overrabiner Bent Melchior er udnævnt til æresmedlem af Dansk Flygtningehjælp. Her fotograferet i sit hjem i København.
Foto: DALSGAARD MIRIAM/POLFOTO

Ceremoni i Mindelunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De udsendte danske soldater fik et par ord med på vejen og i tankerne ved den traditionsrige julehøjtidelighed i Mindelunden, der har vært holdt siden 1949 for besættelsestidens ofre.

Tidligere overrabbiner Bent Melchior sagde i sin tale, at Mindelunden naturligvis i første række er et minde over dem, der døde i kampen for frihed. Uden at tage noget fra de faldne, vil han dog gerne inkludere alle andre, der vovede livet for den samme sag.

- I disse år, hvor danske soldater kæmper nye kampe, er vi blevet os bevidst, at også folk, der kommer levende hjem fra fronten, er prægede af de voldsomme oplevelser, som krigen har budt dem. Det gjorde sig i mindst lige så høj grad gældende i modstandskampen, selvom der dengang ikke blev talt om psykologisk hjælp. De stod skulder ved skulder i kampen, og ingen kom ud fra den uden men, sagde Bent Melchior.

Han sluttede med at ønske alle en glædelig jul og håbe, at det nye år bliver fredeligere, og at det sparer alle for nye dræbte og for traumatiske oplevelser.

Ved julearrangementet tænder hjemmeværnsfolk lys og lægger blomster på gravene, og Studentersangerne synger. Bag arrangementet står Frihedskampens Minde- og fredningsfond og Hærhjemmeværnsdistrikt Storkøbenhavn.

Ceremoni i Mindelunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce