Campingchef på toppen

Steen Jørgensen ser lyst på fremtiden for campinglivet. Det går aldrig af mode og er en billig ferieform.
Foto: Hans Sturesson

Campingchef på toppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Steen Jørgensen, Carlsberg Camping, fylder 50 år og er ikke nervøs for, at campinglivet går af mode

TÅSINGE: Som indehaver af en campingplads 71 meter over havet kan Steen Jørgensen med rette kaldes for chefen på toppen. Han har drevet Carlsberg Camping på Tåsinge siden 1996. Han elsker sit job og kan lide at tage imod ca. 50.000 ferieglade campister i løbet af sæsonen

Og så ser han, der fylder 50 år onsdag den 18. februar, fremtiden i møde med sindsro:

- Campinglivet går aldrig af mode, og måske vil krisen give os medvind. En ferie for en hel familie i en hytte koster 4000-5000 kr., og det får man ikke meget charterferie for, siger han.

Meget er sket

Han kom til verden på en gård i Lindelse Nor på Langeland. I 1963 købte hans far, Palle Jørgensen, gården Carlsberg med 27 tønder land. Kort tid efter brændte tilbygningerne, og Palle Jørgensen besluttede at oprette en campingplads.

Steen Jørgensen blev udlært elektriker hos Brdr. Johansen i Svendborg i 1981. Derefter fik han ansættelse i et stort elektrikerfirma på Sjælland og bosatte sig i Lejre ved Roskilde.

I 1996 vendte han hjem sammen med sin hustru, Yvonne, og overtog faderens campingplads. Siden da er der sket en del: Der er bygget et badeland, anlagt en legeplads for børn og voksne, købt tre tønder land til. Og fra 2005 til 2008 er der opført 13 gedigne og hyggelige træhytter, som kan huse fra fire til seks personer, og som er meget efterspurgte af gæsterne. De er placeret på pladsen, så der er udsigt over Svendborg og sundet.

Her i vintertiden har chefen travlt. Hytterne fra 1980?erne er ved at blive renoveret. De mange levende hegn omkring pladsen skal klippes - og alt skal være pudset og klart, når sæsonen begynder den 4. april.

2009 lover godt

Sæson 2009 lover godt. Vi har allerede flere reservationer, end vi havde på samme tid i fjor, og når folk har overstået vinterferien, tager det rigtig fart, siger Steen Jørgensen, der tilføjer:

- Det er pragtfuldt at have med mennesker at gøre. Laver man noget godt, så er folk glade og giver udtryk for det. Og det er glædeligt. Vi kan glæde os over utroligt mange gengangere, der nysgerrigt spørger, hvad vi nu har fundet på, når de kommer igen.

På en dag i højsæsonen kan der godt være mellem 1200 og 1300 ferierende på campingpladsen, der foruden hytterne råder over 400 pladser til campingvogne og telte:

- På sådan en dag bruges der 90 kubikmeter vand, fortæller Steen Jørgensen.

Mange tillidshverv

Han beklæder en række tillidshverv, næsten for mange, siger han selv. Han sidder i bestyrelsen for Sydfyns Turistforening, i Vindeby Vandværk og i LAG. Han er formand for DK-Camp Fyn og dermed i hovedstyrelsen for en organisation af private campingpladsejere. Og i med i bestyrelsen for City Camping.

Fritiden går med bl.a. badminton i Lundby Hallen og en omgang pool hver mandag aften sammen med »drengene«.

Steen Jørgensen er »papfar« til to piger, der bor i henholdsvis Roskilde og København, og der er tre børnebørn.

Steen Jørgensen markerer sin 50 års dag med åbent hus på Carlsberg Camping fredag den 20. februar fra kl. 9.30

Campingchef på toppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce