Buemageren


Buemageren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

fra Bellinge Portræt

Snedker, buemager, stensliber og eventyrer Gunnar Hønborg, Odense fylder 80 år

Gunnar Hønborg har haft det, han selv kalder et godt og eventyrligt liv, som blandt andet tæller en bryllupsrejse, som kom til at vare otte år.

Han var i vinteren 1957 blevet gift med Alice hjemme på Fyn. 14 dage efter brylluppet vinkede det nygifte par farvel til familie og venner for at emigrere til Canada.

Efter en rejse med skib i otte dage og fem andre dage med tog nåede parret frem til Vancouver i det vestlige Canada. Her fik den snedkeruddannede Gunnar Hønborg straks arbejde med byggeri. Familien faldt godt til, der var masser af arbejde, og tiden fløj af sted.

Efter otte år besluttede parret imidlertid at vende hjem til Fyn. I bil blev der tilbagelagt 21.000 kilometer via Mexico og det meste af USA, inden den ni dage lange sørejse fra New York blev indledt.

Vel hjemme byggede Gunnar Hønborg eget stort hus i Bellinge, og det har siden været parrets faste tilholdssted. I nabolaget blev Alice og Gunnar Hønborg kendt som "Mummy" og "Daddy". De var altid i aktivitet, og i 1969 åbnede ægteparret Danmarks første stenforretning med navn "Hønborg Lapidary".

Gunnar Hønborg har altid været interesseret i sten, og det kunne han udnytte i forretningen. Han har også været i Grønland for at undervise, og han var med til at stifte Danmarks første stenklub.

To andre grundpiller i den nu snart 80-årige fynske snedkers liv er trædrejning og bueskydning. Han var med til at stifte Det Fynske Buemager Laug, som har kvitteret for hans ildhu ved at gøre ham til æresmedlem. Hos fagfæller beskrives han med stor respekt som en fremragende buemager og en habil bueskytte.

Man finder ham altid i forreste linje, når lauget har værkstedsdage på Stenløseskolen, ved det årlige Odinstævne og på skydebanen ved vandmøllen på Hollufgård i Odense.

At der er ægte eventyrblod i Gunnar Hønborgs årer, er der talrige beviser på. Da han som 20-årig var udlært snedker - med sølvmedalje naturligvis - rejste han på tommelen til Paris. Soldatertiden foregik ved pionertropperne i Itzehoe i Tyskland, og som ung svend var han flere gange på farten til Sydeuropa.

De otte år i Canada blev imidlertid et af de længste eventyr i hans farverige liv. Han og Alice har været tilbage flere gange, og desuden har de rejst i det meste af Europa, USA og Australien. Og begge har altid sat pris på at rejse primitivt og helst med telt.

Gunnar Hønborg er ifølge venner og familie meget dårlig til at sidde med hænderne i skødet. Han har det bedst, når spånerne flyver fra hans skarpe høvle og pilene ryger af sted fra hans smukke buer.

Han har haft det fint med, at Alice er gået i haven eller har flettet pil - så længe han kan tumle i værkstedet med projekter som nye buer og victorianske gyngeheste.

Buemageren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce