Brugsen i Stenstrup er på forkant

Uddeler Preben Kongegaard midt i vinafdelingen i den store og flotte butik på Stationsvej i Stenstrup.
Foto: Roland P

Brugsen i Stenstrup er på forkant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uddeler Preben Kongegaard er en glad mand. Han har trofaste kunder, et godt personale og en fremtids-rettet bestyrelse. Og så har han 25 års jubilæum i morgen

STENSTRUP: Uddeler Preben Kongegaard er i færd med at rode efter et lillebitte batteri til en ældre dames armbåndsur. Han må beklage. Lige et, der passer til kundens ur, har han ikke i sin kasse, men lover, at han nok skal få bestilt et hjem.

- Jo, vi klarer mange ting her i Dagli? Brugsen, siger Preben Kongegaard.

Den 1. januar har han været uddeler i 25 år - først i Veflinge og siden 1994 i Stenstrup Brugsforening.

Her kan de også klare at være på forkant med udviklingen. Butikken er udvidet i 1996, 1998 og i år, så den nu består af 1210 kvadratmeter bebygget areal, hvoraf de 715 er butiksareal, hvilket gør den til en af de største Dagli? Brugser på Fyn. Der er indrettet kontorer, frokoststue og et lukket rum med udsugning for den del af personalet, der ryger.

- Vi har formået at få udvidet brugsen i takt med, at der er kommet flere husstande til i Stenstrup, og er således også klar, når motorvejen betyder øget bosætning i f.eks. Kirkeby. Det er jo bedre at gøre det på forhånd, end bagefter, så er det måske for sent, konstaterer Preben Kongegaard.

På det sidste er der investeret 7,5 -8 mio. kr. i byggeri og køb af en ejendom på Stationsvej, hvis have nu er udlagt til parkeringsplads for Brugsens kunder.

På job som 11-årig

Preben Kongegaard blev født i Kværndrup for 57 år siden. Her arbejdede faderen på savværket og moderen var telefonistinde på den daværende Kværndrup Telefoncentral. Han har arbejdet siden, han var 11 år. Da fik han en avisrute, og da han var 15 passede han BP tanken i Kværndrup.

Preben Kongegaard kom i 9. klasse på Vestre Skole i Svendborg og gik ud efter 10. klasse. I 1968 kom han i lære i Sørup Brugs, der lå i Vestergade, hvor Jysk nu har sin sengetøjsbutik. Efter læretiden fik Preben Kongegaard ansættelse i Kvickly i Dalum ved Odense, hvor har var i syv år. Han blev dernæst førstemand i Sanderum Brugs og den 1. januar 1984 fulgte udnævnelsen til uddeler i Veflinge Brugs på Nordfyn.

Stenstrup attraktiv

- Da jeg så, de søgte en ny uddeler her i Stenstrup i 1994, lagde jeg billet ind. Det var en attraktiv brugs, så der var et grundlag at bygge videre på. Jeg blev foretrukket ud af et stort ansøgerfelt, og det er jeg glad for, siger Preben Kongegaard.

Stenstrup Brugsforening er 107 år, og Preben Kongegaard er kun den femte uddeler. Han afløste Laust Thomsen, der havde været uddeler i 32 år.

I Preben Kongegaards tid er omsætningen tredoblet, så den nu er på 37 mio. kr.

- Der er en god opbakning fra befolkningen i og omkring Stenstrup. Der er jo ellers ikke så langt at køre til Svendborg, konstaterer Preben Kongegaard og tilføjer:

- Jeg har et godt og stabilt personale, og en god og fremtidsorienteret bestyrelse. Vi er en medlemsejet butik, så der er større råderum for bestyrelsen og mig, og det gør det hele mere interessant.

Dans og løb

Preben Kongegaard er gift med Jette, der er hjemmegående. Hun er købmandsdatter fra Odense og ved godt, at en butiksleder kan have lange arbejdsdage

- Hun kender rumlen og det er i et sådant job vigtigt med et godt bagland, siger Preben Kongegaard.

Parret har sønnen Anders, der er en af de 17 ansatte i brugsen.

Jette og Preben Kongegaard har genoptaget en gammel interesse for dans og udøver den nu på tredje sæson hos Annette Kaltoft i Svendborg.

- Jeg har løbet en del og været med til løb på både Øresundsbroen og Storebæltsbroen , men i det sidste års tid er det ikke blevet til meget. Jeg har nu slet ikke taget på, men jeg skal i gang igen, siger den kommende jubilerende uddeler .

Der holdes reception for Preben Kongegaard fredag den 16. januar kl 15-17 i Dagli? Brugsen, Stationsvej, Stenstrup

Brugsen i Stenstrup er på forkant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce