Brugbilforhandler med et godt ry

Svend Peder Nielsen kører selv Mercedes - også i fritiden.
Foto: Jørgen Outzen

Brugbilforhandler med et godt ry

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kører Svend Peder Nielsen mere bil, end han sælger biler, men han har ikke helt sluppet taget i brugtbilbranchen

SVENDBORG: Svend Peder Nielsen - af de fleste bedre kendt som PN - lever ikke op til brugbilforhandlernes dårlige ry. Faktisk er der rigtigt mange, der har turdet købe en brugt bil af den mand.

I løbet af de 18 år, han drev PN Biler på Sundbrovejen på Tåsinge, solgte han tæt på 1500 brugte biler, og kun de færreste var utilfreds med den handel, de indgik med ham.

Den 1. marts fylder Svend Peder Nielsen, H. C. Andersensvej i Svendborg, 50 år, og han sælger stadig biler. Bare i et langt mindre omfang end tidligere. I juli sidste år solgte han bygningerne på Sundbrovej, hvor Dansk Autohjælp nu er rykket ind, så han råder ikke over eget værksted og udstilling, og derfor foregår salget via nettet og til gamle kunder, som har tillid til, at han kan finde den bil de lige står og mangler.

- Men det er i et helt andet omfang end tidligere, hvor jeg i de gode perioder i snit solgte en bil hver anden dag. Nu har jeg det fint med at sælge et par stykker om måneden, siger Svend Peder Nielsen, hvis hovedbeskæftigelse nu er at køre taxa. Men det har da også noget med biler at gøre, som tilfældet har været det meste af det, han har foretaget sig i sit liv.
Svend Peder Nielsen
Svend Peder Nielsen
Foto: Jørgen Outzen

Tilbage til bilerne

Han er født og opvokset på Pasopvej i Svendborg og kom i mekanikerlære hos Karl O. Skov, der forhandlede bilmærker som Simca, Sunbeam og Chrysler. Siden kom han til Ford Olesen på Ørbækvej, hvor han var i små tre år, inden han fik et tre måneders job med renovering af maskinerne på Svendborg Vinkompagni. Svend Peder Nielsen blev der i godt otte år, hvor han bl.a. passede og omstillede produktionslinierne, men så savnede han også bilerne.

Han overtog derfor i 1985 Taxaco-tanken på Mølmarksvej i Svendborg, hvor der også var værksted. Her opholdt han sig for det meste, mens hans hustru, Gitte, tog sig af butikken.

Det var på værkstedet på Mølmarksvej, at han kom i kontakt med brugbilforhandler Willy Kristensen, kendt som Willy Skrot. Han drev med succes forretning på Sundbrovej, og en dag, da han var på PN?s værksted for at få klargjort en bil til syn, spurgte han om PN havde lyst til at overtage brugbilsforretningen på Tåsinge. Det havde han, og det blev til 18 gode år.

Gode men hårde år

- Men også 18 hårde år. Når man selv er både opkøber, sælger, bogholder, værkfører og tusind andre ting, er der nok at se til. Også hver eneste weekend, og derfor besluttede jeg sidste år, hvor salget af brugbiler var faldende fordi alle havde råd til at købe nye biler, at sælge bygningerne og stoppe, siger Svend Peder Nielsen, der nu noterer sig, at han fik afhændet i tide inden finanskrisen satte ind, men modsat har den - finanskrisen - betydet, at interessen for brugte biler er steget igen. Det mærker han i sit lille internetfirma.

Mens han arbejdede på Svendborg Vinkompagni supplerede Svend Peder Nielsen indkomsten ved at køre taxa i weekenderne, og nu har han sat sig bag rattet igen.

En lang nat på vejen

- Jeg faldt i snak med taxavognmand Søren Madsen, og han sagde, at han havde et job, hvis jeg havde lyst, Og det havde jeg. Det er næsten lige som at være selvstændig, når man får udleveret bilen er man sin egen. Så er det bare med at køre, når opgaverne er der; som f.eks. på den vagt jeg havde, hvor jeg først var en tur i Billund, derefter i Odense og til sidst en tur til Københavns Lufthavn. På den vagt fik jeg kørt 1026 km, siger Svend Peder Nielsen, der godt kan lide at tale med folk, og det behov får han opfyldt som taxachauffør, som tilfældet også var det, da han solgte biler.

For 10 år siden blev han optaget i Frimurerlogen i Svendborg, og her bruger han - med stor fornøjelse - en del af sin fritid.

I anledning af Svend Peder Nielsens 50 års fødselsdag den 1. marts holder der åbent hus for venner, bekendte og forretningsforbindelser i Frimurerlogen, Bagergade, Svendborg, på dagen fra kl. 13 til 17.

Brugbilforhandler med et godt ry

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce