Børnevært i voksenradioen


Børnevært i voksenradioen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

tv-interview: Signe Lindkvist er især kendt fra børneprogrammer i radio og tv, men lige for tiden drøner hun rundt i Danmark og laver voksenradio.
Humøret er højt i baggrunden, da Signe Lindkvist tager telefonen. Hun rejser i øjeblikket landet rundet og laver radioprogrammet "De Sprøde Heste" sammen med Anders Breinholt og Anders Lund Madsen. Det er lun formiddagsradio, der bliver sendt hver formiddag i sommerferien og aldrig bliver højtideligt.

- Det er hyggeligt og befriende at lave radio på den her måde. Vi lægger vægt på, at programmet skal have den samme stemning, som man er i, når man holder sommerferie. Jeg gider ikke selv høre debatprogrammer, når jeg soler mig i min have og læser Tintin-blade, fortæller Signe Lindkvist, som de fleste nok kender fra børne- og ungdomsprogrammer i radio og tv.

- De ting, jeg laver, matcher det punkt, jeg er nået til i mit liv. Lige nu er jeg ung og halvfjollet, og selvom jeg ikke selv har børn endnu, så har mange af mine venner. Så det er naturligt for mig at lave programmer for børn og unge. Når jeg er 40-50 år, er det nok nogle andre ting, jeg kaster mig over, funderer hun.

Indtil videre har hun været med til at udvikle bl.a. børneprogrammerne "Fandango", "Pling Bing" og "Oppe i hovedet" og ungdomsprogrammerne "Candyfloss" og "Boogie".

- Jeg er vokset op på en gård på landet, hvor vi ved gud ikke havde mange ting at lege med. Når jeg kedede mig, sagde min mor, at jeg kunne gå en tur rundt om huset og håbe på at finde noget sjovt. Så jeg lærte at finde på sjove ting, og jeg er ikke bange for at tro på mine idéer, og det har da hjulpet mig siden, siger Signe Lindkvist.

Nemt at blive afhængig

En af hendes gode idéer var quizzen "To fede og en træsko". En 70'er-quiz, hvor kendte fra den tid dystede mod hinanden, og Signe Lindkvist som værtinde var iklædt en blinkende grøn kjole med bevægelige skærme på brysterne.

Da jeg stod i kjolen og skulle lige til at gå ind, kiggede jeg ned af mig selv og fortrød, at jeg havde kastet mig ud i noget, der var så avanceret. Men det gik godt og jeg lærte en masse. For at udvikle dig er du nødt til at kaste dig ud, hvor du ikke ved, om du kan bunde, fastslår hun.

Hun har været vært i de fleste af de programmer, hun har været med til at lave, men i perioder holder hun sig helt bevidst bag skærmen.

- Det er det vigtigt for mig at holde pauser fra skærmen, fordi det er så nemt at blive afhængig af den ekstra opmærksomhed, du får, når du er i tv. Jeg tror, at jeg kunne få nogle psykiske problemer, hvis jeg vænnede mig for meget til opmærksomheden, og den pludselig forsvandt, siger hun.

Det passer hende også fint at kunne veksle mellem børnetv, voksenradio og musikprogrammer.

- Det er vigtigt, at man forsøger at udvikle sig og lave noget nyt hver gang. Hvis du ikke føler, at du har noget nyt at byde på, går du i stå.

Når sommerferien slutter, venter endnu en ny udfordring. Signe Lindkvist skal tilbage til B&U-afdelingen for at lave et nyt børneprogram, der skal sendes om lørdagen fra den 1. januar.

Børnevært i voksenradioen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce